Annonce:
Annonce:

Avis: Sverige leder efter skadet russisk ubåd

En russisk ubåd er angiveligt kommet i nød i Stockholms skærgård

Sveriges militær er fortsat i gang med en intensiv eftersøgning efter hvad der formodes at være en skadet russisk ubåd. (Foto: AP)
Sveriges militær er fortsat i gang med en intensiv eftersøgning efter hvad der formodes at være en skadet russisk ubåd. (Foto: AP)
Annonce:
Følg Samfund

Herover artiklen kan du se den svenske avis Aftonbladets LIVE-dækning af den store eftersøgning

Nye oplysninger peger på, at det er Rusland, som står bag fremmed undervandsaktivitet i Stockholms skærgård. Det skriver Svenska Dagbladet.

Der findes således tegn på, at det er et beskadiget russisk undervandsfartøj, der angiveligt befinder sig i svensk farvand, skriver avisen.

Allerede torsdag aften skal svenske myndigheder have opfanget en radiosamtale på russisk. Samtalen blev tilsyneladende sendt på en kanal, der bruges i nødsituationer af Rusland.

Svenska Dagbladet henviser til, at avisens oplysninger er blevet bekræftet af flere forskellige kilder.

Hvis der er tale om et undervandsfartøj i nød, kan det være svært at manøvrere, og det kan forklare, hvorfor den er observeret i Kanholmsfjorden i Stockholms skærgård, skriver Svenska Dagbladet.

Annonce:

Er den i nød, har den brug for et forsyningsskib i nærheden, og siden i onsdags har der ligget et russisk handelsskib i internationalt farvand lige uden for Stockholms skærgård.

- Vi er opmærksomme på skibet og holder øje med det, siger en af kilderne til Svenska Dagbladet.

Pris: Mindst 10 millioner kroner
I første omgang oplyste det svenske forsvar, at aktionen var blevet iværksat, da et øjenvidne havde set noget, der lignede en ubåd. Forsvaret kunne hurtigt udelukke, at der var tale om et dyr eller et naturfænomen, og derfor blev der efterfølgende sendt adskillige tungt bevæbnede flådefartøjer i vandet for at lede efter ubåden, der altså efter alt at dømme er russisk.

Annonce:

Ifølge Expressen er aktionen den største svenske militæraktion siden slutningen af 80'erne, og en indsats som den, der er i gang i den svenske skærgård koster et tocifret millionbeløb - altså mellem 10 og 99 millioner svenske kroner - per døgn. Forsvarsministeriets pressetjeneste afviser dog at kommentere det præcise beløb på nuværende tidspunkt.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

I naturen foregår sex, vold, incest og voldtægter
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: