Annonce:
Annonce:

Mandag: Skæbnedag for vandskade-ramte nordjyder

Stormrådet træffer afgørelse mandag om nordjyske vandskader kan dækkes af Stormflodsordningen

Annonce:
Følg Samfund

Vandskade-ramte nordjyder skal ikke vente længere end til mandag, før de får vished for, om Stormflodsordningen dækker skaderne efter de store mængder regn, som faldt i Nordjylland onsdag og torsdag i sidste uge.

Formanden for Stormrådet, direktør Jesper Rasmussen, oplyser, at beslutningen træffes mandag.

- Det er vores ambition at træffe beslutningen mandag og melde ud, hvad vi er kommet frem til, siger Jesper Rasmussen til Ritzau.

Spørgsmål: Visse steder i det nordjyske område faldt der over 100 millimeter regn. Vil det ikke opfylde betingelserne for, at Stormrådet dækker de skader, der er forårsaget af oversvømmelser fra åer og vandløb?

- Det er ikke mange steder, der er faldet så megen regn. Jeg kan ikke sige noget nu, men vi skal drøfte det i rådet og blive enige om en beslutning, svarer Jesper Rasmussen.

Annonce:

Det er Naturstyrelsen, der rådgiver det uvildige Stormråd.

Da regnen eksempelvis silede ned over det vestjyske område ved især Skjern, og åen gik over sine bredder, var kriterierne opfyldt for dækning fra Stormflodsordningen.

- Vi dækkede oversvømmelsesskader som skyldtes Skjern å. Jeg mener, at vi har fået seks anmeldelser. Til gengæld må man tro på, at der i Frederikshavn og Hjørring-området er væsentligt flere skader, siger Jesper Rasmussen.

Jesper Rasmussen understreger, at det er vigtigt, at borgerne kontakter deres forsikringsselskab.

- Det eneste rigtige er at få en aftale med forsikringsselskabet og få en taksator ud og se på skaden. Under alle omstændigheder er det forsikringsselskabet, der skal ind over skaderne uanset, hvem der skal betale, siger Jesper Rasmussen.

Politikerne har besluttet, at forsikringsselskaberne skal sagsbehandle for Stormflodsordningen

Annonce:

Stormflodsordningen er en fond, som alle forsikringstagere betaler et fast beløb til via deres police på brand indbo og løsøreforsikringer. Ordningen dækker skader ved oversvømmelse, stormfald eller stormflod.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Gå nu hjem, Thorkild
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: