Annonce:
Annonce:

Trænings-afhængige skal have hjælp

Organisationer er gået i dialog for at hjælpe træningsafhængige i landets motionscentre

(Foto: Jens Dresling)
(Foto: Jens Dresling)
Annonce:
Følg Samfund

Træning er det vigtigste i deres liv. De træner fire-fem timer om dagen. De bliver ved, selvom de har skader, og det går ud over deres sociale liv. De er træningsafhængige.

Derfor har brancheforeningen Dansk Fitness og Helse Organisation valgt at sætte fokus på problemet. Det forklarer direktør Morten Brustad.

- Det er et problem, der skal afdækkes. Der er forskellige holdninger til, hvordan det skal håndteres. Derfor prøver vi nu at finde ud af, om vi kan lave nogle fælles retningslinjer, ligesom vi også har på dopingområdet, forklarer han.

Men ifølge Morten Brustad kan organisationen ikke gøre det alene. Derfor er den gået i dialog med Landsforeningen mod Spiseforstyrrelser for at finde en løsning.

Generalsekretær hos Landsforeningen mod Spiseforstyrrelser, Steen Andersen, er glad for håndsrækningen.

Annonce:

- Det vil være godt både for fitnesscentrene og de syge, hvis medarbejderne vidste, hvordan de skulle håndtere situationen. Vi vil gerne hjælpe dem med at uddanne deres medarbejdere, men det skal være en løsning, som alle kan være tilfredse med, siger han.

Ifølge idrætspsykolog Mia Beck Lichtenstein ved Syddansk Universitet, som er den eneste i Danmark, der har undersøgt træningsafhængighed, giver det god mening, at fitnesscentrene hjælper de træningsafhængige.

Idrætspsykologen mener, at medarbejderne sagtens kan spotte, hvilke medlemmer der kan have et afhængighedsproblem.

- Man kan se, om folk kommer rigtigt meget, og hvordan de agerer. Hvis de presser sig selv ekstremt meget, men ikke er tilfredse. De kan være meget indædte og sammenbidte. De kommer, selvom de har ondt og lytter ikke til råd om at skrue lidt ned for træningen eller træne anderledes, forklarer hun.

Men direktør for Danmarks største fitnesskæde - Fitness World, Per Lyngbak Nielsen, mener ikke, at det er så lige til spotte de træningsafhængige.

Annonce:

- Vi har 20 millioner besøg om året. I vores største center er der op mod 3000 besøg om dagen. Hvis man vil gemme sig og træne i fred, så kan man let gøre det, siger han.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Varmechecken går til narko - hvordan synes I selv det går?
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: