Annonce:
Annonce:

Dagen efter drab på soldat: Canada hæver terrorberedskab

Myndighederne siger, at et højere beredskab ikke er udtryk for en specifik trussel mod Canada

Patrice Vincent blev dræbt af en ung konvertit i Canada. (Foto: AP)
Patrice Vincent blev dræbt af en ung konvertit i Canada. (Foto: AP)
Annonce:
Følg Samfund

Canada har tirsdag hævet sit terrorberedskab fra 'lavt' til 'middel' på grund af en stigning i aktiviteten blandt radikale grupper som eksempelvis Islamisk Stat og al-Qaeda, oplyser en talsmand for regeringen.

- Det er ikke et udtryk for en specifik trussel, siger Jean-Christophe de Le Rue på vegne af minister for offentlig sikkerhed Steven Blaney.

Alligevel hæves terrorberedskabet, dagen efter at en person, som de canadiske myndigheder har mistænkt for at være en radikaliseret islamist, kørte to canadiske soldater ned på en parkeringsplads i Quebec-provinsen.

Den ene af soldaterne døde, og gerningsmanden blev efter en biljagt skudt af politiet og døde senere af sine kvæstelser på hospitalet.

Drabet på den 53-årige canadiske soldat skete, knap en måned efter at landets parlament stemte for at gå med i den internationale koalition, der kæmper mod Islamisk Stat i Irak.

Annonce:

Premierminister Stephen Harper sagde i den forbindelse, at landet muligvis også ville øge den nationale antiterrorindsats efter konkrete trusler fra Islamisk Stat.

Ifølge regeringens talsmand betyder det nye trusselsniveau, at den canadiske efterretningstjeneste har "indikationer på, at en person eller gruppe i Canada eller i udlandet har intentioner om og evne til at gennemføre terror".

Den 25-årige mand, der mandag kørte de to soldater ned, var blandt 90 personer, som myndighederne overvåger. Han forsøgte i januar at forlade Canada for at drage i hellig krig, men blev stoppet i lufthavnen.

- Vi kan ikke anholde folk for at have radikale tanker. Det var meget svært at forhindre det, han gjorde. Selv hvis han havde været under overvågning i går (mandag, red.) morges, kunne vi ikke have vidst, at han ville bruge bilen som våben, siger Martine Fontaine, sikkerhedsansvarlig hos politiet i Canada.

Ifølge den canadiske efterretningstjeneste CSIS har mindst 50 canadiske statsborgere tilsluttet sig militante islamistiske grupper i Mellemøsten.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er uforståeligt, at Pytlick er hoppet på den saudiske sportswashing-vogn

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: