Annonce:
Annonce:

Dansk selskab skal udvikle ebola-vaccine

Bavarian Nordic indgår samarbejdsaftale med medicinalselskabet Janssen om udvikling af ebolavaccine

Annonce:
Følg Samfund

Det danske selskab Bavarian Nordic har indgået en aftale med selskabet Janssen om udvikling af en ebolavaccine.

Et nyligt dyreforsøg har vist, at en kombination af Bavarian Nordics vaccine, MVA-BN, og Janssens teknologi, Advac, har 100 procent beskyttelse mod ebola.

Derfor ønsker Janssen, der er ejet af medicinalkæmpen Johnson & Johnson, at fremskynde arbejdet med forsøg på mennesker.

- Situationen i Vestafrika kalder på øjeblikkelig handling fra såvel myndighedernes som medicinalindustriens side, og vi er meget glade for at kunne indgå i partnerskab med Janssen om udvikling og produktion af en vaccine, der kan indsættes mod ebola-epidemien, siger Paul Chaplin, der er administrerende direktør i Bavarian Nordic.

Annonce:

Aftalen betyder blandt andet, at Janssen vil bruge dele af Bavarian Nordics vaccineteknologi og sætte fart på udvikling og afprøvningen af vaccinen mod ebolavirussen 'Ebola Zaire', som i øjeblikket hærger i Vestafrika og har kostet flere end 4500 mennesker livet.

- Janssen fortjener stor anerkendelse for, at de har vist lederskab ved at forpligte sig til at få en ebolavaccine ud til de, der har brug for den, så hurtigt som overhovedet muligt, siger Paul Chaplin.

Derudover vil de to selskaber fortsætte med et udvikle en flerstrenget vaccine, som ud over at vaccinere mod Ebola Zaire-virussen også sikrer mod to andre sygdomme, der er i familie med den.

Kontrakten har en samlet værdi af omkring 1,1 milliarder kroner. Som en del af aftalen har Johnson & Johnson tegnet aktier for knap en kvart milliard i Bavarian Nordic.

Bavarian Nordic er børsnoteret på fondsbørsen i København, og den nye aftale bliver modtaget med klaphænder af investorerne. Efter få minutters handel onsdag morgen stiger aktien med hele 21 procent.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Gå nu hjem, Thorkild
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: