Annonce:
Annonce:

Folk mister arbejdstimer i åbne kontorlandskaber

Koncentrationsevnen bliver udfordret i store kontorer. Ifølge undersøgelse går der mange timer til spilde.

Annonce:
Følg Samfund

Storrumskontorer har vundet indpas i mange virksomheder.

Men koncentrationsevnen bliver udfordret, når folk skal sidde sammen. Faktisk vurderer seks ud af 10, at de spilder mere end 100 timer om året på grund af forstyrrelser hen over bordet.

Det viser en undersøgelse fra analyseselskabet IDA lavet for Jabra, der er en del af GN Store Nord, der laver høreapparater og headsets.

Samlet er over 4000 kontoransatte i Danmark, Sverige, Norge og Finland blevet spurgt - heraf er 1005 interviews gennemført i Danmark.

Helge Hvid, professor på Roskilde Universitet (RUC) påpeger, at mange kontoransatte har et arbejde, der kræver en vis grad af fordybelse.

- Hvis man taler med en kollega på tværs af kontoret, så vil det forstyrre. Og det er klart, at har man et arbejde, der kræver, at man skal koncentrere sig og fordybe sig, så reducerer det produktiviteten, hvis man hele tiden bliver forstyrret, siger Helge Hvid i en pressemeddelelse om resultaterne.

Og derfor er det ifølge professoren ikke altid en god forretning for arbejdsgiverne at vælge et storrumskontor.

- Om man får det optimale ud af storrumskontorerne afhænger meget af, hvordan man indretter sig. At få afgrænset nogle privatrum er en oplagt og ofte nødvendig løsning, siger Helge Hvid.

- Det kan for eksempel være ved hjælp af fysisk indretning eller ved at aftale, at man har nogle tidspunkter, hvor man ikke må forstyrre hinanden, siger professoren.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Politiske skandaler har siden 2003 udløst 12 kommissioner
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: