TV2 tager million for kræftindsamling - er det rimeligt?

TV-stationen tager en million kroner for det arbejde, der lægges i denne uges store kræftindsamling

Følg Samfund

På lørdag rykker det stort anlagte Knæk Cancer over skærmen på TV2, og igen i år bliver der formentlig samlet millioner af kroner ind. Men for at afholde showet skal Kræftens Bekæmpelse betale TV2 omkring en million kroner. Det oplyser begge parter til Ekstra Bladet.

- TV2 som sådan får lige omkring en million kroner til at dække nogle ekstraordinære udgifter, som vi har inde på TV2, men det dækker ingenlunde, hvad TV2 lægger i Knæk Cancer, siger event- og udviklingschef på TV2, Ulla Pors Nielsen, der ikke kan fortælle, hvad de samlede omkostninger for TV2 er:

- Det tal gør vi faktisk ikke op, siger hun.

- Men I bruger jo også penge på almindelig TV-produktion. Hvor meget dyrere er det at lave Knæk Cancer?

- Det er meget dyrere at lave Knæk Cancer. I Vild med dans har vi eksempelvis et kæmpe callcenter med gevinster og telefonsluser, så der ligger nogle ekstra udgifter der. Normalt laver vi Go' aften Danmark fra Tivoli eller Hovedbanegården. Men her tager vi rundt fem forskellige steder i landet, og vi har udvidet det til at vare en time, siger Ulla Pors Nielsen.

Lave seertal
- Hvis vi skal være helt ærlige er seertallene på de programmer, vi har liggende i løbet af ugen, lidt lavere, end de programmer, vi ellers har liggende. Det er altså ikke en seertalssatsning, siger hun.

Men hvorfor fortæller I ikke, at I tager en million kroner?

- Der er ikke noget hemmeligt i det. Men vi gør det ikke på fladen, fordi jeg tror ikke, at det interesserer folk. Vi laver det på TV, som vi tror, folk synes er spændende. Men regnskaberne ligger på vores net, så der er intet hemmeligt i det,

Samlet har Kræftens Bekæmpelse udgifter for 15,7 millioner kroner til Knæk Cancer-ugen, mens der i alt blev samlet 144,6 millioner kroner ind. I Kræftens Bekæmpelse er man godt tilfreds det store show.

Kræftlægerne skal også have løn
- Jeg synes, at vi får rigtig meget for de her penge. Vi får en fantastisk opbakning til kræftsagen. Og så vil jeg sige, at jeg synes faktisk, at langt de fleste yder en kæmpe indsats, som ligger langt ud over, hvad man kan forvente.

- Det er klart, at de skal have smør på bordet, ligesom kræftlægerne og kræftforskerne skal have det. Og vi må bare sige, at hvis vi skal lave noget, som er flot, skal vi have professionelle til at lave det. Og det koster altså nogle penge, siger Leif Vestergaard Pedersen, direktør i Kræftens Bekæmpelse.

Ekstra Bladet har bedt TV2 specificere, hvad millionen går til, hvilket TV2 er i gang med at finde ud af, og det har TV-stationen nu gjort. I år modtager TV2 helt nøjagtigt 805.000 kroner.

- Det er til at dække eksterne konsulenter, som hjælper os med at opgaver i projektet, som vi ikke har folk til internt. Og så er det til nogle forskellige digitale ting, som bygges specifikt til Knæk Cancer, siger Ulla Pors Nielsen.

- Så det er noget, I har hentet ude i byen specifikt til Knæk Cancer?

- Ja.

Hvad synes du. Er det rimeligt, at TV2 tager pengene for at lave et indsamlingsshow? Deltag i debatten under artiklen.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis Herlufsholm var en muslimsk friskole ...

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind