Annonce:
Annonce:

Efter Daniels død: Nu kommer hjemløse-ambulancen

Fem millioner kroner afsættes til forsøg med et socialt udrykningskøretøj

Den hjemløse Daniel Øhlers, der her ses med sit barn, mistede livet, mens han ventede på en ambulance. Nu er der taget initiativ til et forsøg med et socialt udrykningskøretøj. (Privatfoto)
Den hjemløse Daniel Øhlers, der her ses med sit barn, mistede livet, mens han ventede på en ambulance. Nu er der taget initiativ til et forsøg med et socialt udrykningskøretøj. (Privatfoto)
Annonce:
Følg Samfund

Sagen om den hjemløse Daniel Øhlers, der 6. oktober døde på Amagerbro Torv i København, mens han ventede på en ambulance, har fået et politisk efterspil.

Fem millioner kroner er blevet afsat i satspuljen til et toårigt forsøg med et socialt udrykningskøretøj, der er en ambulance bemandet med en socialarbejder.

Liselott Blixt, sundheds- og psykiatriordfører for Dansk Folkeparti, fortæller, at ideen til det sociale udrykningskøretøj er hentet i London.

- Jeg synes ikke, det er holdbart i et samfund som vores, at en hjemløs bare kan ligge og dø på gaden, siger Liselott Blixt og fortæller, at køretøjet skal fungere som en ambulance plus den sociale del.

Annonce:

- Den skal rykke ud til de tilfælde, hvor man kan være i tvivl om, hvorvidt det er et akut tilfælde eller en misbruger, der sover den ud, fortæller Liselott Blixt, der har oplevet positiv interesse for ideen blandt kommuner og regioner, der nu kan søge om penge til forsøget.

Hjemløse Daniel kæmpede for at blive ædru

 
Dagen efter at Daniel døde, mødte Ekstra Bladet TV den kvinde, som fandt Daniel på Amagerbro Torv.

Det har udløst skarp kritik, at vidner tre gange måtte ringe til alarmcentralen, inden der blev sendt en ambulance til den døende, hjemløse mand.

I en redegørelse om Daniel Øhlers tragiske død konkluderer Region Hovedstaden, at der er begået alvorlige fejl. Den 33-årige grønlænder kunne måske havde været reddet, hvis ambulancen var rykket hurtigere ud.

Liselott Blixt håber, at udrykningskøretøjet med særligt fokus på socialt udsatte grupper og hjemløse kan forhindre lignede fejl i fremtiden.

Hun mener, at erfaringen viser, at behovet fra de hjemløse oftest er af social karakter snarere end sundhedsfaglig.

Annonce:

- Vi mener, at det sociale udrykningskøretøj i de fleste tilfælde vil kunne aflaste det almindelige ambulanceberedskab og samtidig styrke det sociale område, siger sundheds- og psykiatriordføreren.

Ifølge forslaget skal bemandingen på den sociale ambulance være en til formålet uddannet medarbejder fra Københavns Kommunes social- og sundhedsforvaltning samt en paramediciner.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det er rent hykleri og lugter langt væk af hævn
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: