Annonce:
Annonce:

Gå som en glad person – og bliv glad

Monty Pythons ’Ministry of Silly Walks’ er måske genialt på mere end én måde – ny forskning viser nemlig, at man faktisk kan blive i bedre humør, hvis man går som en glad person.

Gakkede gangarter kan gøre dig glad, ifølge undersøgelse. Foto: AP
Gakkede gangarter kan gøre dig glad, ifølge undersøgelse. Foto: AP
Annonce:
Følg Samfund

De fleste griner højlydt, når Monty Python udfører deres gakkede gangarter. Og ifølge forskere kan man faktisk blive i bedre humør, hvis man går som en glad person.

Det skriver Videnskab.dk:

- Det er ikke underligt, at vores humør påvirker måden, vi går på, men vi ville se, om måden vi går på også kan påvirke, hvad vi føler, siger Nikolau Troje, der er professor på Queen’s University i Canada og medforfatter på studiet.

Forskerne fik, ifølge The Independent, 47 personer til at gå på et løbebånd, hvor halvdelen skulle gå på en depressiv måde.

Annonce:

Men forskerne undgik at fortælle direkte, hvad studiet handlede om. I stedet for at instruere forsøgspersonerne i at gå på en bestemt måde, brugte de i stedet et måleapparat til at give et udslag, når deltagerne ramte en meget depressiv eller en meget glad gangart.

Læs også hos Videnskab.dk: Derfor kan musik gøre dig glad i låget

Mens personerne gik på løbebåndet fik de læst positive og negative ord op, mens de skulle tage stilling til, om disse ord beskrev dem selv godt eller dårligt. Efterfølgende skulle deltagerne gengive så mange ord, som de kunne.

Ikke overraskende kunne dem, der gik på en depressiv måde, bedre huske de negative ord, modsat dem der gik på en glad måde.

Resultaterne indikerer, at vores gang påvirker måden, vi behandler information i hjernen, og forskerne mener, at denne viden muligvis vil kunne bruges i behandling af folk med depression. 

Andre artikler hos Videnskab.dk:

Strøm til hjernen kan kurere depression

Sådan ser du, om din hund er glad for at se dig

Dykkere gør deres livs fund i undersøisk hule
 

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Støjbergs første politiske udspil er at ramme folk i den tredje verden
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: