Annonce:
Annonce:

Danske banker klarer sig gennem stresstest

25 ud af de testede banker fra eurozonen dumpede, mens Danske Bank, Nykredit, Jyske Bank og Sydbank bestod.

Annonce:
Følg Samfund

De største danske banker klarede sig solidt igennem den helbredsundersøgelse, som en række af de største europæiske banker er gået igennem.

I Danmark har Danske Bank, Nykredit, Jyske Bank og Sydbank klaret helbredstesten, mens Nordea, som blev testet af de svenske myndigheder, også bestod, oplyser bankerne i meddelelser til fondsbørsen.

- Danske Bank kommer meget solidt ud af stresstesten og har selv i det stressede scenarie mere end dobbelt så meget kapital som det, myndighederne kræver, siger økonomidirektøren i Danske Bank, Henrik Ramlau-Hansen, i meddelelsen til fondsbørsen.

- Danske Bank står dermed stærkt rustet til fortsat at understøtte vores kunder, tilføjer han.

Retningslinjerne for helbredstesten af bankerne udstikkes af Den Europæiske Centralbank ECB og Det Europæiske Banktilsyn EBA og udføres blandt andet i samarbejde med de nationale finanstilsyn.

130 banker fra eurozonen er blevet testet, så der er ryddet op i sektoren, inden den europæiske bankunion træder i kraft i starten af november.

Samtidig gennemføres den samme test af de største banker i samtlige EU-lande, der ikke er med i euroen, og dermed altså også i Danmark, selvom regeringen endnu ikke har taget stilling til, om Danmark skal deltage i den europæiske bankunion.

Mens de danske banker klarer sig igennem stresstesten, er 25 af de testede banker fra eurozonen dumpet i testen, fordi de mangler 25 milliarder euro i likviditet, oplyser ECB.

12 af bankerne har dog allerede gjort deres for at styrke deres likviditet med i alt 15 milliarder euro, mens de andre banker nu får seks til ni måneder til at rette op.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det er rent hykleri og lugter langt væk af hævn
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: