Dødens grænseovergang: Med Ekstra Bladet på menneskejagt

Tusinder af ulovlige immigranter flygter ind over USA’s grænser. Men hver dag går Texas’ ubarmhjertige sol, grænsepoliti, ranchejere og patriotiske militser på menneskejagt

Følg Samfund

TEXAS, USA (Ekstra Bladet): To makabre ringbind er beviset på sherif Benny Martinez barske hverdag: at lokalisere og identificere de døde i Brooks County. Immigranter som er flygtet over grænsen fra Mexico og ind i Texas hårde vildnis på flugt fra hårde vilkår - på jagt efter et bedre liv.

Brutale billeder af skelethoveder, tøjrester, forrådnede lig fylder ringbindene og er risikoen af immigranternes flugt i yderste konsekvens: Døden, der møder dem i Texas' ubarmbjertige landskab, når de har vandret i dage uden vand. Alene i år er er tallet oppe på 55.  

Nogle kan bare ikke lide immigranter
Af samme årsag forsøger Eddie Canales og nonnen Pamela Buganski at redde selvsamme menneskeliv. Det simple faktum, at de har sat vandstationer op i det enorme og knastørre landskab kan redde en, to, måske flere immigranters liv.

- Det er bare ikke alle steder, vi har fået lov til at sætte vandstationerne op. Ranchejerne vil ikke have noget med det at gøre. De vil ikke blande sig. Er bange for vandet bliver forgiftet osv. Siger de! Men nogle mennesker kan bare ikke lide immigranter, punktum, forklarer Eddie Canales, der med Pam som eneste kollega styrer South Texas Human Rights Center i den lille flække Falfurrias.

Hver dag modtager de opkald fra bekymrede familiemedlemmer, der savner deres kære, og som Eddie Canales forsøger at hjælpe dem med at lokalisere - levende eller døde - 'et sted derude'.

Private vagtværn beskytter grænsen
Over 250.000 immigranter fra Mellemamerika og Mexico har alene i år krydset grænsen langs Rio Grande Valley. Børn, kvinder, mænd, familier, der flygter fra narkogangstere, elendige levevilkår eller drømmer om et bedre liv i USA.

Som 20-årige Kelly, der blev voldtaget af en narkogangster i Honduras og nu venter hans barn, eller 32-årige Gustavo, der flygtede fra Guatemala med sin seksårige søn efter dødstrusler fra lokale bander.

Ikke alle når videre ind i landet. For i Texas venter både det lokale grænsepoliti og selvbestaltede militsgrupper for at tvinge dem tilbage over grænsen, når de har krydset Rio Grande-floden.

Tag med Ekstra Bladet til Texas - på menneskejagt med det patriotiske vagtværn Camp Lonestar, der har taget sagen i egen hånd ...

Og læs meget mere om sagen i EKSTRA:

På menneskejagt i Texas

De døde popper op som mæslinger

Seneste nyt

Partimoder Pia kan ikke slippe magten

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.