Chok: Flæskesteg og frikadeller dømt ude som nationalret

Danskerne har valgt otte retter, som er med i finalen om at blive Danmarks nationalret, men visse danske klassikere er helt dømt ude

Flæskesteg bliver ikke Danmarks nationalret (Foto: Polfoto)
Flæskesteg bliver ikke Danmarks nationalret (Foto: Polfoto)
Følg Samfund

Knap 19.000 danskere har stemt i den regionale afstemning om, hvilke retter, der skulle med i finalen om at blive Danmarks nationalret. En ret fra hver region er gået videre til den nationale afstemning, og nu er de otte finalister valgt.

I en afstemning på ekstrabladet.dk svarede 19 procent, at de så flæskesteg med rødkål og skysovs som vinder af Danmarks nationalret, men sådan bliver det ikke.

For flæskesteg er slet ikke kommet med som ret i finalen, og andre store klassikere som frikadeller, fiskefilet og tarteletter, der ellers stod som forhåndsfavoritter i konkurrencen, er heller ikke kommet med. Især en af retterne kommer fødevareminister Dan Jørgensen til at savne, når han skal afgive sin stemme.

- Personligt kommer jeg til at savne fiskefileten med nye danske kartofler i finalen. Men det er en selvstændig pointe, at vi har så mange gode retter i Danmark, at der er røget personlige favoritter ud i semifinalen, siger Dan Jørgensen i en pressemeddelelse.

Deltag i Fødevareministeriets officielle afstemning på nationalret.dk, hvor du kan stemme på den ret, som du mener, skal være Danmarks nationalret. Afstemningen løber frem til den 16. november, og Danmarks nationalret vil blive kåret den 20. november. Herunder kan du deltage i Ekstra Bladets uofficielle afstemning.

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Pape blev pelset af sin egen flok

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

LIGE NU

Udforsk Ekstra Bladet+