Annonce:
Annonce:

Hospitalet aflyste tre gange: 'Det bliver heller ikke i dag'

Mette Sebrina Jensen har kørt tre gange fra Præstø til Roskilde Sygehus uden at få sin behandling, da sygehuset først aflyste, når hun ankom

(Foto: Per Rasmussen)
Annonce:
Følg Samfund

På venteværelset på Roskilde Sygehus sidder 24-årige Mette Sebrina Jensen en torsdag morgen. Men i stedet for den planlagte behandling får hun beskeden: Din tid er aflyst –igen i dag.

Det er tredje gang i træk, at sygehuset aflyser Mette Sebrina Jensens behandling. To af gangene fik hun beskeden, da hun sad på venteværelset.

- Jeg blev selvfølgelig sur første gang, men jeg tænkte også, at alle kan begå en fejl. Anden gang blev jeg ret ked af og begyndte at græde, fordi jeg havde glædet mig til at få min behandling.

- Tredje gang blev jeg bare så hidsig og rasende, for jeg troede simpelt hen, at det var løgn. Det kunne ikke være rigtigt, siger hun.

Annonce:

Inden den 24-årige kvinde kørte hjemmefra den torsdag morgen, ringede hun sågar til sygehuset for at bekræfte aftalen. Og alt var i den fineste orden, lød det fra personalet, Men tredje gang var alligevel ikke lykkens gang.

– Jeg synes, at det er dybt uprofessionelt, at de aflyser tiden, efter jeg er dukket op. Jeg føler mig virkeligt dårligt behandlet af Roskilde Sygehus, siger hun.

Mette er ikke alene
Foreningen Danske Patienter forklarer, at Mette Sebrina Jensen fra Præstø langt fra er den eneste, som oplever, at hospitaler og andre dele af sundhedsvæsnet aflyser aftaler med kort frist.

– Rigtig mange patienter oplever, at deres tid bliver aflyst kort tid inden. Det er ret normalt blandt patienter desværre, siger formanden for Danske Patienter, Lars Engbjerg.

Han opfordrer hospitalerne til at sætte mere fokus på hensynet til patienterne.

– Det er skidt og mangel på respekt for andres tid. Selvfølgelig har vi forståelse for, at der kan komme noget akut ind. Men når det sker gentagne gange, er det ikke godt, fortæller han.

De tre forgæves gange

Torsdag 4. september: Mette Sebrina Jensen kører sammen med sin far fra Præstø til Roskilde om morgenen. De er næsten fremme, da Roskilde Sygehus et kvarter inden den aftalte tid ringer og aflyser. Hun må køre hele vejen hjem fra Roskilde uden behandling.

Torsdag 18. september: Klokken ni om morgenen bliver hun kaldt ind af lægen på Roskilde Sygehus, som fortæller, at behandlingen igen er aflyst, da apparatet til laserbehandlingen ikke virker.

Torsdag 23. oktober: Om morgenen ringer Mette Sebrina Jensen til Roskilde Sygehus for at få bekræftet sin tid. Hun får at vide, at alt er i den bedste orden. Men da hun kommer ind til lægen, får hun igen beskeden: Behandlingen er aflyst, da apparaterne stadig ikke virker. Senere har det vist sig, at apparaterne virkede, men at lægerne ikke vidste det på det tidspunkt.

Annonce:

Psykiske konsekvenser
For Mette Sebrina Jensen er en tur på Roskilde Sygehus ikke en hurtigt sag. Hun bor nemlig i Præstø og har en times kørsel til sygehuset. Derfor har hun måttet tage fri fra arbejdet de tre gange.

- Da hospitalet aflyste tredje gang, krævede jeg at få det skrift Jeg frygtede jo, at mit arbejde troede, at det var sagen, når jeg fortalte, at hospitalet havde aflyst igen, fortæller Mette Sebrina Jensen.

Men den allerstørste konsekvens for hende er, at hun nu må vente endnu længere tid på at blive behandlet.

Den 24-årige alenemor lider af en sygdom kaldet PCO, som gør, at hun danner mandlige hormoner. Det betyder, at der gror skæg på hendes hage.

– Det har store sociale og psykiske konsekvenser for mig, at jeg skal gå rundt med skæg. Jeg går ikke på dates og siger nej til sociale arrangementer, fordi jeg frygter folks reaktioner, siger hun.

Sygehuset beklager
På Roskilde Sygehus er man ked af hele sagen. Og her forstår man godt Mette Sebrina Jensens frustration.

Annonce:

– Vi beklager situationen. Det har skyldtes både, at vi ikke har kunnet aflyse tiderne før og en kommunikationsfejl, siger Gregor Jemec, ledende overlæge på Roskilde Sygehus.

Han fortæller dog, at patienterne på Roskilde Sygehus skal være forberedt på, at hospitalet kan aflyse tiderne, også efter patienterne er dukket op.

'Jeg stoler ikke på dem'
De tre episoder har slidt på Mette Sebrina Jensens tillid til sygehusvæsenet.

– Jeg har ikke tillid til de folk, som skal behandle mig på sygehuset, fortæller hun.

Hun kan ikke lade være med at tænke på konsekvenserne, hvis hun havde haft en alvorlig sygdom.

– Hvis de kan lave fejl med mig, så kan de også lave fejl med folk, der lider af en alvorlig sygdom som kræft. Det er frygteligt at tænke på, siger hun.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er uforståeligt, at Pytlick er hoppet på den saudiske sportswashing-vogn

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: