Annonce:
Annonce:

Tænketank: Bankerne er stadig sårbare

Bankerne har ikke samme fedtlag på kroppen som før krisen - nogle har ligefrem tabt sig

Annonce:
Følg Samfund

Kravene til bankernes kapitalpolstring er ikke strammet siden finanskrisen. Faktisk har de stort set samme fedtlag på kroppen som før krisen - Nykredit og Jyske Bank har ligefrem tabt sig. Det kan blive et problem, hvis Danmark render ind i en ny finanskrise.

Sådan lyder en af de opsigtsvækkende konklusioner i Tænketanken Krakas nye rapport om finanskrisen, der er udarbejdet i samarbejde med de to tidligere overvismænd, professor Torben M. Andersen og professor Peter Birch Sørensen, skriver Finans torsdag.

- Vi kan konkludere, at kapitalkravene til de systemisk vigtige banker reelt ikke er mærkbart højere end før finanskrisen, siger Jens Hauch, sekretariatschef i Krakas Finanskrisekommission.

Han forklarer udviklingen med, at de systemisk vigtige banker, der er så store, at de risikerer at smadre den danske samfundsøkonomi i tilfælde af et krak, fik lov til at lave deres egne, interne beregningsmetoder til at opgøre graden af risiko i deres udlån tilbage i 2007 og 2008.

Bankerne afviser, at de er blevet mindre polstrede siden finanskrisen.

- Det er rigtigt, at beregningsmodellen bag risikovægtningen betyder noget. Men bankernes udlån har i dag en helt anden og bedre kvalitet end før finanskrisen.

- Samtidig er bankerne blevet bedre til at få stillet pant som sikkerhed, når de yder en virksomhed et udlån eller et boliglån til privatkunderne, siger Niels Storm Stenbæk, cheføkonom i Finansrådet, til Finans.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Gå nu hjem, Thorkild
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: