Brittany har udskudt sin død

Det virker ikke længere som det rigtige tidspunkt, forklarer den uhelbredeligt syge amerikaner, der dog fastholder, at hun fortsat agter at tage sit eget liv

Brittany Maynard er ramt af kræft i hjernen og havde besluttet, at hun ville tage sit eget liv 1. november. Nu er det udskudt. (Foto: AP)
Brittany Maynard er ramt af kræft i hjernen og havde besluttet, at hun ville tage sit eget liv 1. november. Nu er det udskudt. (Foto: AP)

1. november. Det var dagen, hvor Brittany Maynard havde til hensigt at tage afsked med familie og venner, tage en overdosis medicin og slutte sit liv. 29 år gammel.

Nu har den uhelbredeligt syge amerikaner dog udskudt sin dødsdag. Det forklarer hun i en video, der er lagt ud på YouTube af organisationen Compassion & Choices, der arbejder for aktiv dødshjælp og har støttet op om Brittany Maynards kampagne. Den opgives at være optaget 13. og 14. oktober.

- Jeg har det stadig godt og har stadig livsglæde, jeg kan fortsat grine og smile sammen med min familie og venner og det føles bare ikke som det rigtige tidspunkt lige nu, forklarer hun i videoen.

- Det skal nok komme, for jeg kan føle, at jeg bliver mere og mere syg. Det sker uge for uge, forklarer Brittany Maynard, der lider af uhelbredelig kræft i hjernen.

- Bliver det 2. november og jeg er væk, så håber jeg, at min familie stadig er stolt over mine valg. Kommer 2. november og jeg stadig lever, så ved jeg, at vi vil fortsætte med se fremad som en familie ud af kærlighed til hinanden, og så kommer beslutningen senere.

Lægernes dom i foråret lød, at hun havde seks måneder tilbage at leve i.

Hendes beslutning om at tage sit eget liv, før sygdommen ødelagde den sidste tid, har fået global opmærksomhed og hun har etableret sig som en markant skikkelse i debatten om retten til at dø.

Se også: Kvinde ramt af kræft: Nu har hun selv valgt sin dødsdag

Beslutningen om at udskyde dødsdagen har ikke været nem, forklarer hun.

- Det værste der kan ske, er at jeg venter for længe, mister muligheden for selv at tage beslutningen på grund af måden min kræftsygdom opfører sig.

Ud over selv at udtale sig i videoen kommer også hendes mor, Debbie Ziegler, til orde. Hun bakker op om datterens beslutning.

- Det er ikke mit job, at fortælle hende, hvordan hun skal leve, og det er heller ikke op til mig, at fortælle hende, hvordan hun skal dø. Det er mit job at elske hende hele vejen igennem, forklarer hun.

Brittany Maynards kamp for retten til at dø kan følges på hendes blog, hvor man også kan få et indblik i hendes liv. I sidste uge besøgte hun Grand Canyon med sin mand. Det blev betegnet som hendes sidste ønske på listen over ting, som hun ønskede at nå inden hun tog sit eget liv.

Se også: Skal dø om tre dage: Brittany har fået sit sidste ønske opfyldt

Brittany Maynard besøgte Grand Canyon med sin mand. Det blev beskrevet som hendes sidste ønske på listen over ting, som hun håbede at nå inden sin død. (Foto: AP)
Brittany Maynard besøgte Grand Canyon med sin mand. Det blev beskrevet som hendes sidste ønske på listen over ting, som hun håbede at nå inden sin død. (Foto: AP)
 

Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen