Brittany er død: 'Sæt pris på livet'

Farvel verden. Spred god energi. Del det, skrev Brittany Maynard på Facebook før sin alt for tidlige død

Brittany Maynard i et tidligere interview om det at skulle dø. Nu er hun død. (Foto: AP)

Millioner af mennesker verden over har fulgt den 29-årige amerikanske kvinde, Brittany Maynards, kamp for livet og retten til at dø.

Nu er den amerikanske kvinde død.

- Det er med sorg, at vi meddeler, at den kære og vidunderlige kvinde, Brittany Maynard, er gået bort. Hun døde i sin seng omgivet af nær familie og venner, skriver organisationen Compassion & Choices på Facebook.

Brittany rørte hele verden, fordi hun var helt åben omkring den hjernesvulst, som hun vidste, ville tage livet af hende. Derfor ønskede hun at få hjælp til at dø under omstændigheder og på et tidspunkt, som hun fastsatte.

Ifølge Campassion & Choices døde den unge kvinde i lørdags.

'Farvel til alle mine kære'
- Farvel til alle mine kære venner og familie, som jeg elsker. I dag er dagen, hvor jeg har valgt at gå bort med værdighed. Denne forfærdelige kræft i hjernen har taget så meget fra mig, men ville have taget endnu mere.

Verden er et smukt sted, at rejse har været min bedste lærer, mine nære venner og familie er de største givere. Der er en ring af støtte omkring min seng nu. Farvel verden. Spred god energi. Del det, skrev Brittany Maynard på Facebook før sin alt for tidlige død.

 

Brittany var gift med Daniel Diaz. I en nekrolog står der, at Brittanys sidste bedsked til omverdenen var:

Det er mennesker, som tager en pause for at sætte pris på livet, som er de lykkeligste. Hvis vi ændrer vort tanke-mønster, ændrer vi verden. Fred og kærlighed til alle.

Kraftig hovedpine
Brittany fik konstateret kræft i hjernen i begyndelsen af dette år, da hun gik til lægen på grund af hyppig og kraftig hovedpine.

Hun gennemgik flere operationer for at forhindre svulsten i at sprede sig. Men der var tale om en meget aggressiv kræftform, og lægerne gav hende kun få måneder at leve i.

Derfor flyttede hun og hendes mand fra Californien til Oregon, hvor aktiv dødshjælp er tilladt.

Den unge kvinde skulle oprindeligt være død i torsdags, men det blev udskudt.