Annonce:
Annonce:

Rektorer er glade for spillerum i beskæringer af pladser

Rektorerne er tilfredse at have fået en øget selvbestemmelse i beskæringen af uddannelser

Annonce:
Følg Samfund

Formanden for universiteternes rektorer, Ralf Hemmingsen, er tilfreds med, hvad han beskriver som "imødekommenhed" hos uddannelsesministeren, Sofie Carsten Nielsen (R).

- Rektorkollegiet synes, at der nu er etableret et godt grundlag for arbejdet med dimensionering. Det synes vi, fordi der er sket en vis imødekommen af vores ønske om selv - i højest mulig grad - at stå for dimensioneringen, siger Ralf Hemmingsen til Ritzau.

På et møde tirsdag er universiteterne og ministeren blevet enige om, at der først beskæres på kandidatuddannelserne tre år efter, beskæringerne på bacheloruddannelserne er trådt i kraft. Det er rektorernes formand tilfreds med.

- Vi er glade for, at vi har fået mere spillerum. Det er klart bedre end tidligere, hvor to dimensioneringslofter trådte i kraft på én gang, siger han.

Annonce:

Ralf Hemmingsen vil dog ikke svare på, om universiteterne er godt tilfredse med den opgave, der ligger foran dem.

- Vi fastslår i enighed, at der foreligger et godt grundlag for arbejdet med dimensionering, siger han.

Universiteterne har også fået indflydelse på, hvor der skal beskæres, og der kan blandt andet flyttes beskæringer rundt imellem både faggrupper, men også mellem hovedgrupper som samfundsvidenskab og humaniora, hvilket der ikke tidligere var gjort plads til.

Fra universiteternes side har man endnu ikke et overblik over, hvad konsekvenserne af tirsdagens møde konkret bliver.

- Det betyder, at der er en større fleksibilitet i, hvor der skal dimensioneres. Det her er et grundlag, der er skabt over de sidste to dage, så der foreligger ikke en gennemregning, siger Ralf Hemmingsen.

Han mener dog, at den nye forståelse mellem minister og universiteterne, gør det nemmere at "redde" små fagmiljøer, der ellers ville være truet af lukning.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksen er nordisk mester i mørklægning
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: