Annonce:
Annonce:

Finanstilsynet frikender danske banker for rentefusk

Danske banker har været undersøgt for at have snydt med cibor-renten, men Finanstilsynet frikender bankerne.

Annonce:
Følg Samfund

Finanstilsynet frikender danske banker for at skulle have manipuleret med den såkaldte cibor-rente og finder derfor ikke grundlag for at gå videre med sagen.

Det oplyser Finanstilsynet i en pressemeddelelse.

Undersøgelsen blev iværksat, efter at det i sommeren 2012 blev afsløret, at en række britiske banker havde svindlet med den britiske libor-rente, der svarer til den danske cibor-rente.

Cibor-renten bruges blandt andet til at bestemme boligejere og virksomheders låneomkostninger. Den bliver fastsat hver dag klokken 11, ved at en række banker indberetter til Finansrådet, hvad de mener, renten skal ligge på.

Finanstilsynet har i forlængelse af den britiske skandale gennemgået e-mails, chatbeskeder, breve og telefonsamtaler og revisionsrapporter fra de danske banker og institutter, der er med til at fastsætte renten.

Undersøgelserne frikender de danske banker for at skulle have forsøgt at manipulere med renten. Tilsynet når dog frem til, at nogle af bankernes medarbejdere havde mulighed for at snyde.

Finanstilsynet når dog frem til, at der på baggrund af undersøgelsen ikke er grund til at overdrage sagerne til hverken Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen eller bagmandspolitiet.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Nej tak, Søren Pape - du skal ikke være statsminister
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: