Tonsvis af ost på vej til udsatte danskere

Arla er brændt inde med 15 tons ost, der nu er på vej til fødevareBanken

Det er oste, der skulle have været solgt i Rusland, der nu er på vej til udsatte danskere.
Det er oste, der skulle have været solgt i Rusland, der nu er på vej til udsatte danskere.

Der er ikke noget, der ikke er så skidt at det ikke er godt for noget. Et russisk importforbud, der blandt andet ramte Arla, betyder nu, at der er 15 tons ost på vej til udsatte danskere.

Ostene er del af de produkter, som Arla oprindeligt havde tiltænkt det russiske marked, og som af forskellige årsager ikke kunne afsættes på andre markeder.

Nu bliver de 15 tons ost sendt videre til fødevareBanken, der indsamler frisk overskudsmad og uddeler den til organisationer, der hjælper udsatte danskere. Det er eksempelvis hjemløse og kriseramte kvinder og børn.

- Det er lykkedes os at sælge næsten alle de varer, vi allerede havde produceret til Rusland, da importforbuddet kom. Der er meget lidt tilbage, men vi ønsker ikke, at gode fødevarer skal gå til spilde, så vi er glade for, at fødevareBanken kan få gavn af de resterende produkter, som vi ellers ville være nødt til at kassere, siger CSR-chef i Arla, Maja Møller, i en pressemeddelelse.

Se også: Rusland strammer importforbud overfor Danmark

Osteprodukterne er hvid ost i tern af mærket Arla Apetina og flødeoste af mærket Arla Natura i flere forskellige varianter, der slet ikke findes i danske butikker.

Ostene vil blive leveret af flere omgange til fødevareBanken, der hilser donationen velkommen.

- Vi er meget glade for Arlas donation. For os er der tale om en meget stor donation, som kan komme flere tusinde borgere til gode. Samtidig går ostene ikke til spilde, så det er en win-win situation, siger direktør i fødevareBanken, Karen-Inger Thorsen på Arlas hjemmeside.

0 kommentarer
Vis kommentarer