Annonce:
Annonce:

Flypassagerer får erstatning for forsinkelser

Flyselskabet Primera Air skal betale kompensation til 18 passagerer for forsinkelser, siger landsretten

Annonce:
Følg Samfund

18 flypassagerer har torsdag fået Østre Landsrets ord for, at de har ret til at få kompensation fra det islandske flyselskab Primera Air for, at de blev forsinkede på grund af tekniske uheld.

Landsretten har holdt fast i domsafsigelser fra byretten i i alt fire ankesager.

Byretten mente ikke, at de i alt fire flyvninger, som de 18 passagerer er fordelt på, var forsinkede på grund "usædvanlige omstændigheder", som ifølge en EU-forordning kan fritage flyselskabet fra at give kompensation.

Ifølge EU-forordningen har flypassagerer i udgangspunktet ret til kompensation, hvis passagererne på grund af forsinkelser ankommer til slutdestinationen tre timer eller mere efter det planlagt tidspunkt.

Annonce:

I tre af sagerne begrundede Primera Air forsinkelserne med tekniske fejl blandt andet ved flyets sensorer, som måler trykket i kabinen, og med en lækage i flyets brændstofpumpe. I den fjerde sag blev flyet forsinket, da et køretøj, som skulle laste flyet, kørte ind i det og påførte en skade på flyet.

Landsretten mener ikke, at de tekniske uheld skyldtes usædvanlige omstændigheder, som flyselskabet ikke kunnet have undgået.

Ifølge advokat Peter Fugmann, som har ført sagen for de 18 passagerer, vil afgørelsen fra landsretten kunne få betydning for andre flypassagerer i fremtiden.

Trafikstyrelsen har nemlig tidligere bestemt, at de 18 personer ikke kunne få erstatning i sagerne, men når retten siger det modsatte, må Trafikstyrelsen ændre praksis, mener advokaten.

Flyselskabet er forpligtet til at betale mellem 200 og 600 euro - det svarer til mellem cirka 1500 og 5000 kroner - til hver passagerer. Beløbet afhænger af flyrejsernes længde.

De resterende flypassagerer, som var om bord på de fire fly, kan nu, ifølge Fugmann, med domsafgørelsen i hånden også kræve erstatning fra flyselskabet for forsinkelserne.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Gå nu hjem, Thorkild
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: