Annonce:
Annonce:

Weekend: Her skinner solen mest

Solen kommer til at titte frem i løbet af weekenden, men landet bliver delt med gråt mod vest og tørt i øst

Sol vente til løbeturen eventuelt? (Foto: Jens Dige)
Sol vente til løbeturen eventuelt? (Foto: Jens Dige)
Annonce:
Følg Samfund

Planlægger du en tur i skoven, en gåtur langs vandet eller har andre udendørs aktiviteter i tankerne, så er der størst mulighed for at få selskab af solen på søndag.

Størstedelen af landet kan nemlig forvente at få solens stråler at mærke sidst på weekenden, der ellers byder på mere gråt vejr, oplyser DMI.

- Fredag ligger der lidt skyer mod nord og øst, men det klarer flot op, og solen kommer til at kigge frem i løbet af dagen i kortere eller længere perioder. Men det kommer til at blæse, så man godt kan mærke det, med en let til frisk vind og kommer derfor ikke til at føles så varmt.

Annonce:

- Lørdag er der flest skyer mod vest, mens det østpå bliver tørvejr. Søndag får vi dog godt, tørt vejr alle steder, og solen kommer på banen og gør dagen til den mest solrige i weekenden, siger vagthavende ved DMI Henning Gisselø til Ritzau.

Han tilføjer, at weekendens soltimer bliver såkaldt "sløret solskin", hvor højtliggende skyer er en forhindring for solen i at skinne klart, men dog ikke står i vejen for at gøre dagen ganske flot vejrmæssigt.

Mest sol i øst

Det er dog særligt den østlige del af landet, der kan se frem til en "forholdsvis pæn weekend", mens jyderne måske skal varme kakao i stedet.

- Landet bliver delt op især om lørdagen. Her kommer der flest skyer med lidt regn mod vest, mens det bliver tørvejr med en smule sol østpå. Også mandag bliver vi et delt land, hvor der er skyet og småregn i Jylland, mens den østlige del holder sig tør, siger Henning Gisselø.

Både fredag, lørdag og søndag kommer temperaturerne til at ligge omkring 10 grader med let til frisk vind fra sydøst.

Annonce:

Efter weekenden lurer et mere gråt og vådt vejr, men der er foreløbig ikke tegn på frost ifølge DMI.

- Det er ikke helt vintertøjstemperaturer endnu, men det begynder at blive køligere om morgenen, hvis man skal ud på cyklen. Der er dog ikke nattefrost i den umiddelbare horisont, lyder det fra vagtchefen.

Tjek dit lokale  vejr her

Annonce:
Annonce:
Annonce:
BREAKINGBREAKING
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun vil død og pine med i en regering
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: