Tvunget til at flytte efter grov chikane og overfald

Den tidligere kommunalpolitiker Jaleh Tavakoli og hendes mand er gentagne gange blevet udsat for så grov chikane og overfald på Nørrebro, at de har været nødt til at rykke hele familien til en hemmelig adresse

Her bliver Jaleh Tavakolis mand overfaldet.

Grov chikane, tilsvininger og trusler er blevet hverdag for en stor del af landets politikere. Men for nogle går det et skridt længere, når de rent fysisk møder kritikerne på gaden.

Det ved den tidligere kommunalpolitiker Jaleh Tavakoli alt om.

I forbindelse med Ekstra Bladets kampagne Stop Volden Mod Demokratiet fortæller den 32-årige debattør og blogger nu om, hvordan hun har været nødt til at flytte fra Nørrebro i København til en hemmelig adresse for at beskytte sig selv og familien mod vold, trusler og chikane.

Zenia Stampes mand: De opfordrer til vold

Hundeejere gik amok: 'Dø ministerso'

– Engang da jeg var ude at gå på Nørrebro, blev der kastet noget plastik efter mig. Det var vildt ubehageligt, fordi folk samtidig opførte sig truende og spyttede. Og så lige midt i byen, siger iransk-fødte Jaleh Tavakoli, der indtil sidste år sad i Københavns Borgerrepræsentation for Enhedslisten.

Hun er samtidig talskvinde for Frit Iran, og hendes tilstedeværelse i den offentlige debat provokerer nogle meget ubehagelige typer.

De mange beskeder, mails og opkald, hun modtager, har ofte været indirekte trusler på livet eller grove henvisninger til hendes køn.

Politi: Trusler mod politikere er blevet meget værre de seneste 2-3 år

Ekspert: Alle kan gå amok på nettet

Jeg har mareridt
– Der er rigtig mange, der kalder mig luder, og der er også nogle, der har skrevet, at de ville ønske, jeg var dødfødt, fortæller Jaleh Tavakoli, som også har fået kastet salat efter sig på et spisested, ligesom familiens bil er blevet ridset.

Mens familien stadig boede på Nørrebro, følte Jaleh Tavakoli sig særligt forfulgt af en gruppe mænd, der altid dukkede op til de møder, hun holdt som talskvinde for Frit Iran.

Hun frygtede især én person, der tidligere havde slået hendes mand, da han i 2010 stod og delte materiale ud om moskeen på Vibevej i København.

Voldsmanden kørte op til ham i en varevogn og det endte med, at Jaleh Tavakolis mand blev slået flere gange.

Camre: Ingen truede mig, da vi diskuterede indvandring før i tiden

'Død over jøder'
Selv er den tidligere politiker blevet skubbet og råbt af i byen.

– De råbte ’død over jøder’ – og jeg er slet ikke jøde. Selv om jeg ikke tænker over det i hverdagen, så er forfølgelsen noget, der giver mig mareridt.

I dag færdes hun sjældent i sit gamle område af frygt for overfald og verbale sammenstød.

– Jeg frygter virkelig sådan en omgang ’Lars Hedegaard’, fortæller hun og henviser til attentatforsøget mod den tidligere formand for Trykkefrihedsselskabet.

– Det er noget af det mest skræmmende, og jeg tænker over det hver gang, jeg skriver et blogindlæg, der er kritisk over for islam.

De rystende beskeder som politikere får

Jaleh Tavakoli er blevet paranoid af de mange trusler. Selv kalder hun sig nærmest sindssyg.

– Hvis jeg ser en skægget mand, hvor jeg bor – og jeg ved godt, at det er grimt og totalt usagligt – så tænker jeg bare ’hvad laver han her?’.