Annonce:
Annonce:

Eksperter: Gør brug af veluddannede syriske flygtninge

Mange af de syrere, der har søgt om asyl i Danmark, har en lang uddannelse og bør sættes i arbejde, lyder det.

Annonce:
Følg Samfund

Mange af de syriske flygtninge, der er kommet til Danmark på grund af borgerkrigen i deres hjemland, er veluddannede og har mange års erhvervserfaring.

Derfor bør regeringen og landets kommuner sørge for, at syrerne kommer i arbejde relativt hurtigt. Ellers risikerer Danmark at sende veluddannede og erhvervsvante mennesker over på passiv bistandshjælp, advarer eksperter med kendskab til de syriske flygtninge ifølge Jyllands-Posten.

- Man skal gøre alt for at holde syrerne væk fra bistandskontoret. De skal i stedet sendes over til jobcentret. De skal arbejde fra dag ét for de penge, de modtager, for det er mange af dem vant til. Ellers risikerer Danmark, at syrerne - ligesom det er tilfældet for store grupper af somaliere og palæstinensere - ender på evig kontanthjælp, siger integrationskonsulent Fahmy Almajid til avisen.

Annonce:

Han er tolk for politiet og møder derfor mange af de syriske flygtninge i sit arbejde.

Samme opfattelse har flere ledere på landets asylcentre. De vurderer, at syrerne adskiller sig fra andre store grupper af flygtninge ved at være bedre uddannet og have mere erhvervserfaring.

Statistik fra Ankestyrelsen viser, at omkring 60 procent af de flygtninge, der kom til Danmark for tre år siden, stadig hverken er i gang med uddannelse eller arbejde.

Integrationsminister Manu Sareen (R) er bevidst om, at de syriske flygtninge kommer fra et samfund, hvor mange er højtuddannede.

- Regeringen er godt klar over, at mange syrere er veluddannede. Derfor skal kommunerne kompetenceafklare syrerne tidligt og hurtigt, så de kan blive skubbet i retning af arbejdsmarkedet og bidrage til samfundet, siger han til Jyllands-Posten.

Ifølge tal fra Udlændingestyrelsen er 5200 af de 10.883 flygtninge, der i år har søgt om asyl i Danmark, fra Syrien.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er uforståeligt, at Pytlick er hoppet på den saudiske sportswashing-vogn

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: