Mishandlede løver reddet fra cirkus

Nu er de på vej til en fredelig pensionisttilværelse i USA

Tidligere cirkusløve, der mangler et øje, restituerer i et midlertidigt hjem i en zoo i Lima. Løven er en af 30 cirkusløver, der er på vej mod en fredelig pensionisttilværelse i USA. (Foto: AP)
Tidligere cirkusløve, der mangler et øje, restituerer i et midlertidigt hjem i en zoo i Lima. Løven er en af 30 cirkusløver, der er på vej mod en fredelig pensionisttilværelse i USA. (Foto: AP)
Følg Samfund

Det er mere end 50 siden, at det blev forbudt at have rovdyr i danske cirkus, men ude i verden kan man stadig opleve de store dyr.

Blandt andet i Peru, hvor man forbød rovdyrene i 2011 med en længere udfasningsperiode, der udløber med udgangen af i år.

Flere steder er myndigheder og dyrevelfærdsorganisationer allerede begyndt at fjerne dyr, og det er ikke småting, som de bliver mødt med. Nogle dyr er blevet mishandlet eller været udsat for misrøgt, fordi ejerne nu er klar over, at de ikke længere er en fremtidsinvestering.

Dyrevelfærdsorganisationen Animal Defenders International opgiver at der ind til nu er fundet 30 løver. De er samlet i en zoologiske have i Lima, hvor de modtager behandling og kan restituere. Nogle af dyrene er mere plejekrævende end andre. Nogle bærer præg af mishandling, og som billedet over artiklen viser, så er der blandt andet en, der mangler et øje.

Når de vurderes stærke nok fragtes de til Denver i Colorado i USA. Her får de lov til at tilbringe pensionisttilværelsen i Wildlife Animal Sanctuary, hvor de kan bevæge sig frit omkring i store indhegninger.

Samme sted befinder sig også løver fra Bolivia, hvor der ligeledes er blevet gennemført et forbud mod rovdyr i cirkus, og befriede dyr er blevet fragtet til dyreparken i USA.

Seneste nyt

Partimoder Pia kan ikke slippe magten

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.