Annonce:
Annonce:

Garantifond sikrer lønnen til OW Bunker-ansatte

De personer, som har mistet jobbet i OW Bunker i Danmark, kan få op 160.000 kr. af Lønmodtagernes Garantifond

Annonce:
Følg Samfund

De personer, der har mistet jobbet i OW Bunker i Danmark, kan se frem til at få dækket op til 160.000 kroner af den løn, som de går glip af i forbindelse med konkursen.

Det oplyser Lønmodtagernes Garantifond, der er en forsikringsfond, som private arbejdsgivere betaler til.

- Du får som udgangspunkt dækket det, man har krav på hos sin arbejdsgiver op til en grænse på 160.000 kroner netto, siger Christian Frederiksen, der er juridisk konsulent i Lønmodtagernes Garantifond, til Ritzau.

- Det gælder løn, pensionsbidrag, opsigelsesvarsel og godtgørelser, siger han og tilføjer, at der i forhold til feriepenge ikke er nogen beløbsgrænse.

OW Bunker-direktør taler med medarbejderne

For at få udbetalt pengene for den periode, opsigelsen gælder, er der et krav om, at man skal forsøge at finde job i mellemtiden.

Annonce:

Såfremt man er hurtig til at finde et nyt job, vil lønnen i det nye arbejde for de flestes vedkommende skulle modregnes. Det gælder dog ikke, hvis man har udført arbejde, som er omfattet af funktionærloven.

Bagmandspolitiet kræver klarhed om OW Bunker

Lønmodtagernes Garantifond har ikke noget overslag over, hvor mange penge fonden samlet set kommer til at udbetale i forbindelse med OW Bunker-konkursen, men Christian Frederiksen betegner det som en mellemstor sag.

De nu tidligere ansatte i den nordjyske oliehandelsvirksomhed behøver derfor ikke at frygte, at Lønmodtagernes Garantifond løber tør for penge.

Desuden vil Lønmodtagernes Garantifond rette et krav mod konkursboet i OW Bunker.

- Alle de beløb, som vi udbetaler, melder vi videre til konkursboet, og alt efter hvor mange penge der er tilbage der, får vi dækket vores del, siger Christian Frederiksen.

Ansatte i OW Bunkers mange datterselskaber rundt i verden kan derimod som udgangspunkt ikke få dækket tabt løn.

Annonce:

En af de seneste større konkurser i nyere tid, hvor Lønmodtagernes Garantifond havde det helt store checkhæfte fremme, var ved Pihl-konkursen i 2013.

Her har fonden udbetalt omkring 92 millioner kroner til 918 personer, der mistede jobbet, da entreprenørkoncernen gik nedenom og hjem.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Med jobcentrene har politikerne skabt en mur mod den sunde fornuft
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: