Internettet raser: Er hun 'plus size' model?

En model, der bruger størrelse 40, beskriver sig selv som 'den største pige, Calvin Klein nogensinde har arbejdet med'. Det har skabt en storm af forargelse på Twitter

(Foto: Lachlan Bailey for Calvin Klein)
(Foto: Lachlan Bailey for Calvin Klein)
Følg Samfund

Modellen Myla Dalbesio bruger tøjstørrelse 40 (størrelse 10 i USA, red.) og har med BH-størrelsen 75F og hoftemålet på 107 centimeter en krop, som mange kvinder drømmer om.

For nyligt var hun model i Calvin Klein kampagnen 'Perfectly Fit', og i et interview i Elle beskriver hun sig selv som 'den største pige, Calvin Klein nogensinde har arbejdet med'. I artiklen står der også, at 'en størrelse 40 er, hvad modebranchen - overraskende nok - stadig kalder plus size'. Det har vakt stort røre på de sociale medier.

- Det er ret forvirrende, for jeg er en større pige. Jeg er ikke den største pige på markedet, men jeg er afgjort større end alle de piger, som Calvin Klein nogensinde har arbejdet med, og det er virkelig intimiderende, siger Myla Dalbesio til Elle.

I følge flere kvinder på det sociale medie Twitter er det skræmmende, at en plus size model tilsyneladende er tyndere end den gennemsnitlige amerikanske kvinde.

- Jeg ville ønske, at jeg var lige så tynd som Calvin Kleins nye plus size model, skriver en pige blandt andet.

- Calvin Kleins plus size model får mig til at føle mig virkelig usikker, for hvis hun er plus size, så må jeg være en xxl, skriver en anden pige.

Hvorfor skal modeller overhovedet inddeles?
Ida Burchardi er en dansk model og har været i branchen i 10 år. Hun skriver jævnligt om skønhedsidealer på sin blog og mener, at hele måden at anskue modellernes størrelser på er forkert. Hun er selv en størrelse 38 og har været ude for, at en make-up artist spurgte, om hun ikke skulle være plus size.

- Jeg hader ordet plus size. Skal der så også være en størrelse, der hedder 'minus'? Jeg forstår ikke, at man skal inddele modeller på den måde. Man burde bare være en model med den størrelse, man nu har, uden at der skal være et mærkat på. Jeg vil bare gerne være min egen størrelse, siger Ida Burchardi til Ekstra Bladet.

Ida Burchardi mener i øvrigt, at der i Danmark bliver brugt alt for få modeller, som bruger mere end størrelse 38.

- Jeg synes helt klart, at vi er bagud herhjemme. Den danske modebranche kunne godt være lidt mere modig og vise nogle piger i bladene og på catwalken, som bruger størrelse 38 eller mere. Der er så mange smukke modeller - det er en skam at gå glip af dem, bare fordi de ikke kan passe en kollektionsstørrelse, siger hun.

En Twitter-misforståelse
Calvin Klein har dog aldrig kaldt Myla Dalbesio for plus size, men har alligevel fået hård medfart på Twitter ovenpå artiklen i Elle. Til Elle sagde Calvin Klein om kampagnen:

- Perfectly Fit kampagnen er lavet for at hylde og imødekomme forskellige kvinders behov.

Modellen selv ser det som et stort fremskridt, at Calvin Klein har hende med i deres kampagne.

- Det er jo ikke sådan, at de lavede kampagnen og sagde 'Wow, se, der er en plus size pige i vores kampagne'. De sendte mig ud i kampagnen sammen med alle de andre, der er ingen skelnen. Det er ikke en separat sektion for plus size piger, siger Myla Dalbesio.

Efter den lidt misforståede Twitter-storm, der endnu ikke har lagt sig, sagde Myla Dalbesio i NBC News, at hun hverken er det ene eller det andet. Hun er en 'in-betweenie', som hun siger det - altså midt i mellem en 'almindelig' model og en 'plus size' model.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Vi indfører et nyt univers