Annonce:
Annonce:

Lærerformand: Ny aftale kan ikke løse skolekaos

Tårnbys lokalpolitikere vil bløde op på læreres arbejdstidsregler. – Det ændrer ikke noget siger lærerformand om forslaget

Lærerne på Løjtegårdsskolen og i resten af Tårnby Kommune får nye arbejdstidsregler fra årsskiftet, hvis altså forslaget bliver vedtaget af kommunalbestyrelsen på næste byrådsmøde. Foto: Linda Johansen
Lærerne på Løjtegårdsskolen og i resten af Tårnby Kommune får nye arbejdstidsregler fra årsskiftet, hvis altså forslaget bliver vedtaget af kommunalbestyrelsen på næste byrådsmøde. Foto: Linda Johansen
Annonce:
Følg Samfund

Nu vil politikerne i Tårnby Kommune pludselig lave nye arbejdstidsregler for lærerne.

- Det er da positivt, at kommunen erkender, at de har skabt nogle rammer for lærerne, som har givet et rigtigt dårligt arbejdsmiljø, siger Ulla Erlandsen, som er formand for Lærerkreds 13, der blandt andet dækker Tårnby Kommune.

Hun mener, at det er pres fra forældre samt mediernes dækning, som nu har fået kommunen til at handle.

Kaos i folkeskolen: Lærerne flygter

Syvårige Lucia: Jeg har ikke mødt min lærer endnu

Men selvom kommunen med sit forslag tager et skridt i den rigtige retning, så mener lærerformanden langt fra, at det løser problemerne på kommunens skoler.

- Skal I ikke passe på, at I ikke kommer til at lyde som nogle klynkere, for nu rækker politikerne jo en hånd frem?

Annonce:

- Ja, det gør de og det er rigtigt positivt. Men det er stadigvæk ikke godt nok i forhold til at løse problemerne for de lærere, der har et dårligt arbejdsmiljø, mener Ulla Erlandsen.

TV: Syvårige Lucia mangler sin lærer  

Ekstra Bladet har de seneste dage kunnet fortælle, hvordan tilstandene på Løjtegårdsskolen i Tårnby Kommune og på en række andre skoler landet over er kaotiske. Det er de nye arbejdstidsregler - den såkaldte lov 409 - som har presset lærerne ud over kanten.

På Løjtegårdsskolen har de nye arbejdstidsregler siden august fået mere end hver fjerde lærer til at sige op, gå på pension eller sygemelde sig.

Indtil nu har kommunalbestyrelsen dog afvist at lave en lokal arbejdstidsaftale med sine skoler. Men nu er et stort flertal i byrådet altså blevet enige om at stille et forslag til ændrede arbejdstider for lærerne.

Det skriver partierne i en pressemeddelse.

KL om lærerflugt: Ikke vores ansvar  

Annonce:

Med forslaget vil lokalpolitikerne sænke den andel undervisningstimer, som lærerne på en skole tilsammen må have fra 45 til 43,8 procent.

- Det er minimalt, hvad lærerne får. Med forslaget skal hver lærer undervise en halv time mindre om ugen. Men for de lærere, som ligger på 33 undervisningslektioner om ugen, løser det ingenting, siger Ulla Erlandsen.

Hun forklarer, at lærere med sidefunktioner som læsevejleder eller skolebibliotekar trækker gennemsnittet på en skole voldsomt ned, derfor må andre lærere undervise i op til 55 procent af deres tid, for at en skole kan få undervisningsplanen til at gå op.

- Politikerne bør i stedet indføre et maksimalt antal undervisningstime, som hver lærer højst må have, mener Ulla Erlandsen.

Udvalgsformand: – Jeg håber, det hjælper

Det er den stigende usikkerhed blandt forældrene og den negative effekt på undervisningen, som har fået lokalpoltikerne i Tårnby Kommune til at foreslå ændrede arbejdstidsregler for lærerne.

Det forklarer formand for kommuens børne- og skoleudvalg Allan Andersen (S).

- Lærernes kredsformand mener ikke, at den halve time om ugen, som forslaget giver, vil hjælpe noget for de lærere, som underviser i 55 procent af deres tid. Hvad tænker du om det?

- Vi finder også de store forskelle mellem lærernes undervisningsandel uhensigtsmæssige. Derfor vil vi forsøge at sikre en mere lige fordeling.

Lærere stopper trods pensionssmæk: – De sku' bare ud af klappen  

- Men nogle lærere har andre funktioner som skolebibliotekar og læsevejleder og derfor vil de have langt færre undervisningstimer. Har I tænkt på det?

- Det er skoleledelserne, som laver undervisningsplanerne, og der må vi se, om de kan udligne forskellene, ud fra de rammer vi udstikker. Det håber jeg, siger Allan Andersen.

- Lærerne efterspørger et maksimalt antal undervisningstimer, som hver lærer må have. Hvorfor er det ikke en del af jeres forslag?

- Vi har ikke meldt noget ud om en øvre grænse, fordi vi først vil undersøge, om det er et område, hvor vi kan gøre noget.

- Det vil sige, at der kan komme en øvre grænse?

- Det er ikke det, der ligger i det her forslag, så det vil jeg ikke komme ind på på nuværende tidspunkt.

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er uforståeligt, at Pytlick er hoppet på den saudiske sportswashing-vogn

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: