Seismologer undersøger mystiske rystelser i Jylland

Politi og myndigheder bestormet af henvendelser om muligt jordskælv

Ved du noget, så kontakt os. Sms/mms til 1224 (alm. takst), eller send mail til 1224@eb.dk.

Borgere i Midt- og Vestjylland undrer sig søndag formiddag over en indtil videre uforklarlig rystelse, som har ramt et større område af landsdelen.

'Troede ikke mine egne sanser her klokken ca. 11.00. Var på 2. sal og hele huset ligesom gav sig, som om en usynlig kæmpe rystede det!!!. Kan forstå, at det er i hele landsdelen, skriver en Henriette i en lokal Facebook-gruppe for borgere i Holstebro.

Hun bliver bekræftet af flere midt- og vestjyder i kommentarsporet, hvor en Linda skriver, at hun tror, det var et lille jordskælv.

Bjarne i Lemvig og Laila i Skive har også mærket rystelserne.

Kigger på målinger
Rystelserne har fået flere til både at ringe til politiet og GEUS (De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland), som er en dansk uafhængig forsknings- og konsulentinstitution indenfor miljøgeologi.

- Vores seismologer kigger lige nu på målinger for at finde ud af, hvad der er foregået, siger presse og kommunikationschef i GEUS, Mette Buck Jensen, til Ekstra Bladet.

Det er ifølge hende mellem Struer og Holstebro, at borgere har mærket rystelser, der har fået rigtig mange til at henvende sig til forskningsinstitutionen.

Første henvendelse kom dog fra politiet, som ifølge Mette Buck Jensen bliver kimet ned med spørgsmål om fænomenet.

Politiet rystet
Det er da heller ikke gået ordensmagtens næse forbi, at noget er hændt.

- Vi kunne mærke det her på stationen i Holstebro. Det har jeg ikke prøvet før, siger vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi Carsten Henriksen til TV MIDTVEST.

Efter første rystelse klokken 11.00, begyndte borgere fra Lemvig, Struer og Mors 20 minutter senere at ringe ind til politiet og forklare, at de også havde mærket rystelserne.

De største rystelser synes at være omkring Mors, oplyser vagtchefen til Ritzau.

GEUS opfordrer borgere, som mener at have mærket et jordskælv til at indberette det hos dem.

Det kan gøres her.

Ekstra Bladet følger sagen.

81 kommentarer
Vis kommentarer