Republikanske senatorer kræver højesteretsafstemning udsat

Efter anklager om overgreb mod Brett Kavanaugh kræver flere republikanske senatorer afstemning udsat

Flere republikanske senatorer kræver nu, at afstemningen om Brett Kavanaugh som ny højesteretsdommer bliver udsat, indtil den kvinde, der hævder at have været udsat for et overgreb af Kavanaugh, har forklaret sig over for Senatets retsudvalg.

Det skriver avisen The Washington Post, der søndag bragte et interview med kvinden, der står bag anklagerne, Christine Ford.

Det er de to afgående senatorer Jeff Flake og Bob Corker, der mener, at afstemningen skal udsættes. Dermed slutter de sig til koret af demokratiske senatorer, der slår til lyd for det samme.

- Jeg har gjort det klart, at jeg ikke mener, at vi skal gennemføre afstemningen torsdag, hvis vi endnu ikke har hørt hendes side af historien eller undersøgt det her nærmere, siger Jeff Flake til avisen.

- Jeg mener ikke, at vi kan stemme, før vi har gravet dybere i sagen.

Jeff Flake er en de største republikanske kritikere af Trump. Han er valgt i Arizona, og er af medlem af Senatets retsudvalg.

Senator Bob Corker udtaler i en pressemeddelelse, at en udsættelse af afstemningen "vil være bedst for alle involverede, inklusive Kavanaugh".

- Men hvis hun vil høres, skal det ske hurtigst muligt, lyder det fra Corker.

Afstemningen om Brett Kavanaugh som ny højesteretsdommer er planlagt til torsdag.

6 kommentarer
Vis kommentarer