Glæd dig til i morgen: Her bliver der helt op til 26 grader

Ifølge DMI er det ret usædvanligt, at temperaturen ryger så højt op i anden halvdel af september

DMI's meteorolog uddybede før weekenden, hvordan resten af septembers vejr bliver.

Efter nogle dage med ret blandet vejr, så bliver de kommende dage både lunere og mere solrige.

- Allerede mandag begynder det at blive varmere. Nordjylland kan få nogen sol, men ellers er det fortrinsvis skyet over det meste af landet. Der kan også falde lidt regn hist og her, fortæller DMI-meteorolog Martin Lindberg til Ekstra Bladet.

Han forventer at vinden i løbet af dagen vil løje af. Temperaturen vil snige sig op på 16-21 grader i den sydlige del af landet.

Tirsdag går det løs
Tirsdag slår en varmefront til gengæld for alvor igennem.

- Det klarer op i løbet af natten til tirsdag. Tirsdagen bliver solrig i hele landet. Temperaturerne vil ligge mellem 20 og 25 grader. Det bliver varmest i Sønderjylland, den sydlige del af Sjælland og Lolland Falster. Helt nede ved den dansk-tyske grænse kan vi få helt op til 26 graders varme, fortæller Martin Lindberg.

Ifølge meteorologen er det ret usædvanligt, at temperaturen ryger så højt op i anden halvdel af september.

- Det sker kun en gang hvert 4. eller 5. år. Til gengæld er det ikke usædvanligt med 25 grader i begyndelsen af september, oplyser Martin Lindberg.

Hvis temperaturen tirsdag kommer op over 25 grader, vil det være årets 72. sommerdag.

Kan godt bade
Badevands-temperaturen ligger for øjeblikket på de 17 grader.

- Så man kan godt bade i havet. De badende kan dog godt blive generet lidt af vinden, som frisker op sydfra i løbet af tirsdagen, siger meteorologen.

Onsdag og torsdag fortsætter det lune vejr med mellem 18 og 22 grader. Torsdag kan landet dog blive delt op med skyer og regn til den nordlige del og lidt eller nogen sol til den sydøstlige del af landet.

Lavfront kommer
Fredag bliver først den jyske vestkyst - og senere resten af landet - ramt af en lavfront, som bringer helt andre temperaturer i spil.

- Temperaturerne falder til omkring 15 grader fredag. Og i forbindelse med lavfronten kommer der både regn og blæst, fastslår meteorologen.

2018 har allerede slået flere vejrrekorder. Både på middeltemperatur og solskinstimer slog årets sommer rekord. Med en middeltemperatur på 17,7 grader deler 2018 dog førstepladsen med 1997.

 

18 kommentarer
Vis kommentarer