Sommer i september: 25 grader og masser sol i dag

De kommende dage blive også lune for årstiden - men weekenden lover ikke godt

Spådommen er klar: Sådan bliver september ifølge DMI.

Man skulle næsten tro, at vi ikke befinder os i midten af september.

For tirsdag bliver stort set over hele landet som en svedig sommerdag.

DMI lover masser af sol hele dagen.

- Det er rigtigt nok. Vi får ikke kun en masse sol. Det bliver samtidig varmt og tørt. Dagen bliver som en sommerdag, lover meteorolog Lars Henriksen fra DMI.

Temperaturerne vil snige sig helt op på 20-25 grader.

Varmest i syd
- Det bliver først og fremmest i den sydlige del af landet - altså Syd- og Sønderjylland, Lolland-Falster og den sydlige del af Sjælland - som får det varmest. Men det bliver dejligt vejr i hele landet. Tidligt tirsdag morgen kan der østpå hænge nogle slørskyer højt oppe. Men solen skal nok om nogle timer trænge igennem dem. Vinden kommer fra det sydlige hjørne af Danmark. Den er frisk og ved Vestkysten kan den blive hård, fastslår Lars Henriksen.

Varmen kommer fra Syd- og Mellemeuropa. Det er orkanen Helene, som har skubbet den varme luft op over Danmark.

Onsdag også pæn
- Onsdag bliver også ganske pæn. Der bliver skruet noget ned for solen, men temperaturerne vil ligge på 18-22 grader. Vinden vil være frisk over det meste af landet. Vestkysten får dog hård vind, fortæller Lars Henriksen.

Torsdag begynder situationen så at ændre sig. Der kommer flere og flere skyer og det begynder at regne.

- Samtidig bliver det koldere. I løbet af weekenden når vi ned på 12-15 grader, så det vil opleves som noget koldere end de foregående dage. Samtidig kommer der mange byger ind over landet, så man må forvente ustadigt vejr lørdag og søndag, siger DMI-meteorologen.

4 kommentarer
Vis kommentarer