Novo Nordisk fyrer 400 medarbejdere

Den danske medicinalvirksomhed har netop meldt ud, at de fyrer 400 medarbejdere i Danmark og Kina

Det er ikke kun Danmarks Radio, der svinger sparekniven tirsdag. Den danske medicinalgigant har netop meldt ud, at de fyrer 400 medarbejdere i deres afdeling for forskning og udvikling.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Fyringsrunden sker som følge af et led i en større omstrukturering.

- Hvis vi skal levere på vores ambition om et endnu højere innovationsniveau inden for en bredere vifte af kroniske sygdomme, kræver det, at vi får den rigtige fremtidige kompetencebase og allokerer ressourcer til vores prioritetsområder.

- Det betyder desværre samtidig, at vi må sige farvel til gode kolleger for at sikre, at vi har de fornødne nye kompetencer til at understøtte vores langsigtede vækstambitioner, siger koncerndirektør for forskning og udvikling i Novo Nordisk Mads Krogsgaard Thomsen.

Størstedelen af de stillinger, der skal nedlægges, er i Danmark. Her skal der skæres 370 ansatte fra, mens det gælder for 30 stillinger i Kina.

Novo Nordisk har hovedkvarter i Bagsværd, men beskæftiger mere end 42.000 fuldtidsansatte i 75 lande. Omkring 17.300 medarbejdere er beskæftiget i Danmark.

Fakta om Novo Nordisk

Novo Nordisk blev grundlagt i 1923 og beskæftiger i dag mere end 42.000 globalt.

Novo Nordisk har taget hul på en større omstrukturering, og det betyder, at omkring 400 ansatte inden for forskning og udvikling bliver fyret i Danmark og Kina. Det oplyser selskabet i en meddelelse tirsdag.

Læs om virksomheden her:

* Novo Nordisk blev grundlagt i 1923, da en gruppe danske forskere besluttede at sætte insulin i produktion.

* Virksomheden er i dag vokset til at være Danmarks største virksomhed målt på markedsværdi. Novo Nordisk er noteret på fondsbørsen i København.

* Novo Nordisk omsætter for langt over 100 milliarder kroner om året.

* Novo Nordisk har hovedkvarter i Bagsværd, men beskæftiger mere end 42.000 fuldtidsansatte i 75 lande. Omkring 17.300 medarbejdere er beskæftiget i Danmark.

* Novo Nordisk har fabrikker i syv lande.

* Novo Nordisk er førende inden for diabetesbehandling.

* Samtidig har selskabet en række produkter inden for behandling af blødersygdomme, væksthormonbehandling og hormonpræparater.

* Et af de seneste produkter på hylden er vægttabsmidlet Saxenda, som nu er godkendt i USA og Europa.

118 kommentarer
Vis kommentarer