Asger Aamund efterlyser frække jobfotos: Flere kavalergange, tak

Der findes ikke noget mere kedeligt end et almindeligt pasfoto, ifølge den danske erhvervsmand

Asger Aamund sukker efter flere skæve, mærkelige, bizarre og dristige jobansøgningsfotos. Foto: Mik Eskestad
Asger Aamund sukker efter flere skæve, mærkelige, bizarre og dristige jobansøgningsfotos. Foto: Mik Eskestad

Danske erhvervsledere er trætte af dybe kavalergange, sexede grimasser og fadbamser på billeder, som især unge mennesker sender med i jobansøgninger.

Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten lørdag, hvor en stribe ledere advarer om, at de sorterer ansøgere fra, simpelthen fordi billederne er upassende.

Afdelingschef Carina Nielsen fra Danmarks største vikarbureau har for eksempel været udsat for både trutmund, kavalergang og en vis 'killingevibe', som får hende til at bladre hurtigt videre.

Kedelige billeder
Men mærkelige og bizarre billeder behøver slet ikke været et minus, mener den danske erhvervsleder Asger Aamund. Tværtimod begræder han, at han altid kun får de traditionelle pasfotos.

- Jeg er i den ulykkelige situation, at de billeder, jeg får, er så kedelige. De mennesker, jeg ansætter er jo mest højtuddannede akademikere, og de sidder bare sidder og glor ind i kameraet. Jeg ville meget gerne have nogle kvindelige ansøgere med en flot kavalergang.

- Hvor dyb må en kavalergang være på et ansøgningsbillede?

- Ah, det skal jo ikke være det rene pornografi. Jeg ville nok rynke øjenbrynene lidt, hvis der kom et billede af en pige, der er flot udstyret, og som bare er totalt topløs. Det ville jo virke usædvanligt. Men det gør ikke noget, at der er, hvad skal vi sige, lidt at se på, og det må jo også godt være nedringet og sådan nogle ting. Det synes jeg kun er spændende, siger Aamund, som i det hele taget efterlyser flere skæve billeder.

Mere end et hjul i maskineriet
-  Et godt ansøgningsbillede er et, hvor du er i en usædvanlig situation. Det kan være et billede, hvor du står på ski, bestiger et bjerg eller hænger og dingler i en faldskærm. Den slags siger noget om, at du kan noget andet og anderledes end bare at være et hjul i et større maskineri. Det ville skærpe min interesse. Jeg kan godt lide, at folk lever ud af kassen, for det er dem, vores konkurrenter vil have det sværest med, fordi de tænker anderledes og er kreative og den slags.

- Hvad er et dårligt ansøgningsbillede?

- Det sælger ikke nogen billetter, hvis du sidder i en bar et sted og er total stiv med fortinnede øjne, eller hvis du ser meget vulgær ud - hvis du for eksempel som kvinde er topløs og måske også halvfuld. Du må meget gerne vise noget personlighed og gennemslagskraft, og det må gerne være dristigt og lidt halvfrækt, men det skal ikke være sådan, at du gør dig selv til grin.

Vilde eventyrbilleder, forførende portrætter eller pasfotos? Hvad sender du med, når du søger nyt job? Del dit jobansøgningsbillede med os på 1224@eb.dk.

86 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere