Aske gennemførte to Ironmans på to døgn: Kastede op flere gange

26-årige Aske Søby valgte alkohol og fester fra i to år for gennemføre to ironmen på 48 timer. Formålet var at sætte fokus på syge børn. Søndag aften kom han i mål

Aske Søby gider ikke løbe og svømme, men føler sig hjemme på cyklen. I weekenden har han gennemført to Ironmans på 48 timer. Privatfoto.
Aske Søby gider ikke løbe og svømme, men føler sig hjemme på cyklen. I weekenden har han gennemført to Ironmans på 48 timer. Privatfoto.
Følg Samfund

Syv gange på løberuten kastede Aske Søby op.

Alligevel kunne han ikke få sig selv til at opgive drømmen om at gennemføre to ironmen på to døgn, så han fortsatte.

Søndag aften kom han i mål. Igen.

- Det har eddermame været hårdt at gennemføre, og jeg kan ikke engang løfte mit ben nu. Men jeg er skide tilfreds, fortæller 27-årige Aske Søby, da Ekstra Bladet fanger ham på målstregen.

Lørdag kom han i mål i tiden 11 timer og syv minutter, og søndag knap halvanden time senere i tiden 12 timer, 53 minutter og 48 sekunder.

De sidste to år har Aske Søby forberedt sig på denne weekend. Fester og alkohol er blevet valgt fra, og kosten har været planlagt mere end nogensinde før.

- Måske skal der være plads til at drikke nogle øl nu. Og så skal jeg bruge noget til med kæresten, lyder det fra Aske Søby, der til dagligt læser idræt og sundhed på SDU.

Der har dog været en mening med sports-galskaben.

Aske Søby er frivillig i SMIL-fonden, der arbejder på at sprede smil for børn i behandling på landets hospitaler. Med de to gennemførte ironmen håber han på at sætte ekstra fokus på foreningen.

- Jeg har ikke håbet på at samle et bestemt beløb ind, men mere at folk får øjnene op for fonden. Den betaling, man får ved at se de glade børn, er det hele værd, fortæller sportsmanden.

LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Papes ambition at være både dyr og dårlig?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

LIGE NU

Udforsk Ekstra Bladet+