Astro-Andreas' mor er skuffet

Der var ikke nok flammer, klager rumheltens 72-årige mor over raketaffyringen, som sendte Andreas Mogensen i kredsløb rundt om Jorden som den første dansker nogensinde

Astro-Andreas' mor er skuffet

Se opsendelsen af Andreas Mogensens raket, som astronautens mor fandt en smule skuffende.

Ikke kun rumfans i Danmark og andre steder i verden har fulgt rumrejsen fra Baikonur, hvor den første dansker nogensinde er rejst ud i rummet.

38-årige Andreas Mogensens familie har i dagevis haft nerverne uden på tøjet - i særdeleshed kvinderne i hans liv - hustruen Cecilie Beyer, datteren Emily og moderen Lisa Bjerregaard.

- Så en vodka gør godt nu, siger Lisa Bjerregaard, som skåler i spiritus med Andreas Mogensens bror Niels, til Berlingske i avisens live-dækning af den historiske rumbegivenhed.

Den 72-årige mor fortæller til Berlingskes udsendte i Baikonour i Kasakhstan, at hendes ben rystede under opsendelsen. Alligevel afslører hun overfor TV2, at hun ikke er helt tilfreds med den dramatiske raketaffyring:

- Det var lidt skuffende faktisk. Jeg havde troet, og jeg havde fået fortalt, der ville være flammer om hele raketten, og det var der jo ikke, siger Lisa Bjerregaard til TV2.

Andreas har skrevet testamente og farvelbrev

Klokken 06.37 skrev Andreas Mogensen sig ind i danmarkshistorien, da han og kollegerne kasakheren Aidyn Aimbetov og russeren Sergej Volkovr tilbagelagde den 400 kilometer lange rejse fra Baikonur-basen til den internationale rumstation, ISS.

Kæmpe grafik: Sådan bliver Andreas' tur i rummet

Alt gik efter planen, og besætningen er lige nu vægtløse i kredsløb om jorden.

Artiklen fortsætter under billedet...

 

Nu er rumskibet med trioen sendt i kredsløb om jorden med 28.000 kilometer i timen.

 Se det ske: Her skyder Andreas mod stjernerne

Artiklen fortsætter under billedet...

 

Hovedformålet med Andreas Mogensens mission er at udskifte det rumfartøj, der allerede er oppe på ISS. Et fartøj kan nemlig kun 'overleve' seks måneder i rummet, og derfor skal Andreas og co. sørge for, at de astronauter, der skal hjem næste år, har et skib at rejse hjem i.