Asyl-fusk med alder: Hvorfor er der en 30-årig i vores klasse?

Den voksne mand gik i skole med unge teenagere i 11 uger, før han blev suspenderet

Denne unavngivne asylsøger påstod, at han var under 18 år. Han gik i 11 uger i skole med unge britiske teenagere. (Foto: East Anglia News Service)
Denne unavngivne asylsøger påstod, at han var under 18 år. Han gik i 11 uger i skole med unge britiske teenagere. (Foto: East Anglia News Service)
Følg Samfund

Allerede den 2. november skrev den britiske avis Independent om en sag, hvor nogle elever i skolen Stoke High Scholl i Ipwich i England undrede sig over, at en elev i klassen så ud, som om han var 30 år gammel. Den omtalte elev var en asylsøger fra Mellemøsten, der selv havde påstået, at han var under 18 år. Sagen kom til offentlighedens kendskab, fordi en af eleverne på snapchat havde lagt et billede ud og skrevet: Hvorfor er der en 30-årig mand i vores matematik-time.

Herefter fik forældrene hurtigt kendskab til sagen, og mange forældre truede med at boykotte skolen, hvis skoleledelsen ikke fik undersøgt mandens alder.

Dengang forklarede en talsmand fra skolen, at man nu havde suspenderet den 'voksne' elev fra skolen og havde videregivet sagen til Home Office, der er et britisk statsembede, der har ansvaret for de interne anliggender i England og Wales samt for indvandring og statsborgerskab i hele Storbritannien.

Nu er der så kommet en officiel afgørelse i sagen, der klart melder ud, at asylansøgeren fra Mellemøsten er en voksen mand.

Det skriver flere medier heriblandt Ipwich StarMetro , Daily Mail og The Sun

(artiklen fortsætter under billedet)

Denne unavngivne asylsøger påstod, at han var under 18 år og gik i 11 uger i skole med unge britiske teenagere. (Foto: East Anglia News Service)
Denne unavngivne asylsøger påstod, at han var under 18 år og gik i 11 uger i skole med unge britiske teenagere. (Foto: East Anglia News Service)
 

Og for første gang har adskillige medier nu offentliggjort billeder af asylsøgeren, der foregav at være 15 år gammel. Og på billedet er det ganske tydeligt, at manden på ingen måde kan være 15 år gammel eller under 18 år.

Den unavngivne mand, der kom til Storbritannien fra Mellemøsten har tilbragt ca. 11 uger som elev på Stoke High School, men han er selvfølgelig nu blevet udelukket fra skolen og kan i øvrigt risikere at blive udvist fra Storbritannien, fordi hans asylansøgning nu skal håndteres ud fra, at han er en voksen mand.

Kraftig skægvækst
Home Office har også indledt en undersøgelse for at finde frem til, hvordan det har kunnet lade sig gøre, at folk har troet på, at han kun var 15 år gammel og dermed blev placeret i en skole med teenagere, der var meget yngre end ham selv.

Ifølge Daily Mail fattede eleverne på skolen straks mistanke til, at manden løj omkring sin alder, fordi den glatbarberede mand havde skyggen af et kraftigt skæg. Nogle elever undersøgte også hans facebook-profil, hvor det fremgik, at han havde været arkitektstuderende i Iran, før han i første omgang flyttede til Erfurt i Tyskland.

Mere fra Ekstra Bladet+

Vi kan ikke have en rigspolitichef, der lyver

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind