Asylansøgere bliver alligevel ikke sendt tilbage til Ungarn

350 asylansøgere kan få behandlet deres sag i Danmark, fordi fristen for udsendelse til Ungarn er udløbet

Lige inden weekenden fik 350 asylansøgere brev fra Udlændingestyrelsen om, at de ikke skal sendes tilbage til Ungarn, men i stedet vil få behandlet deres asylsag i Danmark.

Det betyder, at udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) efter over et års undersøgelse af Ungarn netop har droppet at sende de 350 asylansøgere retur, som det ellers oprindelig var planen, skriver Politiken.

Asylansøgerne skulle have været sendt retur for at få deres asylsag behandlet i Ungarn, fordi det var det første EU-land, der tog deres fingeraftryk eller på anden vis registrerede dem under deres flugt mod Nordeuropa.

Men da der i efteråret sidste år kom oplysninger frem om, at Ungarn med stor sandsynlighed behandlede asylansøgere under umenneskelige forhold, blev der sat en stopper for de planlagte udsendelser.

Siden da har både Udenrigsministeriet og Udlændingestyrelsen under Udlændinge- og Integrationsministeriet indhentet oplysninger om de ungarske forhold.

De er nu - over et år senere - nået til en konklusion, oplyser Udlændingestyrelsen, som dog ikke vil oplyse, hvad man er nået frem til, skriver Politiken.

Styrelsen afviser også, at beslutningen om at behandle de 350 asylsager i Danmark har noget at gøre med den undersøgelse, der er blevet foretaget af forholdene i Ungarn.

Begrundelsen lyder i stedet, at "fristen for udsendelse i disse sager" udløb 2. december, hvorfor Danmark selv må behandle sagerne.

En af de asylansøgere, som har modtaget et brev, er afghanske Habib Hussaini,

- Jeg troede ikke på, at det var rigtigt, da jeg fik brevet, siger Habib Hussaini til Politiken.

Han fik derfor flere forskellige af sine danske venner til at oversætte det.

- Men de siger, at det er rigtig nok. Jeg er så glad og taknemmelig. Før gik jeg hele tiden og var bange for, om jeg skulle tilbage, siger Habib Hussaini til avisen.

16 kommentarer
Vis kommentarer