Asylansøgere dropper Danmark: Laveste placering på hitliste i 10 år

Antallet af asylansøgere i Danmark falder drastisk og har ikke været lavere i 10 år

Antallet af asylansøgere i Danmark er faldet drastisk de seneste år. Foto: Polfoto
Antallet af asylansøgere i Danmark er faldet drastisk de seneste år. Foto: Polfoto

Danmark er faldet ned på nummer 17 på ranglisten over lande i Europa, når det kommer til antallet af asylansøgere i forhold til befolkningens størrelse.

Det skriver Jyllands-Posten.

Den placering er den laveste i 10 år. I EU er det kun østeuropæiske lande, Storbrittanien og Portugal, der modtager færre asylansøgere end Danmark per indbygger.

Udlændingeminister Inger Støjberg (V) er glad for udviklingen, som hun mener skyldes regeringens stramninger på området.

- Vi har gennemført 64 opstramninger, der har gjort os til et mindre attraktivt land at søge asyl i.

- Det betyder, at vi i højere grad kan koncentrere os om at få dem, der er kommet, ud på arbejdsmarkedet og få dem til at tage landet, sproget og værdisættet til sig, siger udlændingeministeren til Jyllands-Posten.

Sat en stopper for kvoteflygtninge
Faldet får flere politikere til at kritisere, at regeringen har valgt at stoppe modtagelsen af kvoteflygtninge via FN. Noget Danmark ellers har været et foregangsland inden for. I årevis har Danmark modtaget omkring 500 kvoteflygtninge, men det er der nu sat en stopper for.

Stoppet er kommet for at give Danmark "et pusterum". Det er der dog ingen grund til med det faldende antal asylansøgere, mener både Enhedslisten og De Radikale.

- At stoppe modtagelsen af 500 kvoteflygtninge og dermed løbe fra vores internationale aftale er det samme som at sige, at Danmark kan man ikke stole på i de her sammenhænge, siger udlændingeordfører hos De Radikale Sofie Carsten Nielsen til avisen.

Også Dansk Folkeparti ser mulighed for, at genåbne modtagelse af kvoteflygtninge.

- Hvis vi lukker helt ned for de spontane asylsøgere med et asylstop ved grænsen, så kan vi sagtens diskutere at tage 500 kvoteflygtninge om året, siger udlændingeordfører fra Dansk Folkeparti Martin Henriksen.

Mange centre lukket
I takt med at færre asylansøgere kommer til Danmark, har Udlændingestyrelsen de seneste måneder besluttet at lukke fire asylcentre, der drives af Røde Kors.

Årsagen til lukningen er ifølge myndighederne, at antallet af asylansøgere i Danmark har ligget lavt i en længere periode.

- Indrejsetallet har fortsat med at være lavt hen over sommeren, og vi forventer ikke umiddelbart ændringer i tallene i den kommende tid. Vi lukker derfor de to centre i Dianalund samt Center Kalundborg og Center Korsør frem mod februar 2018, sagde Thomas Mortensen, kontorchef i Udlændingestyrelsen, i en pressemeddelelse.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste
Mest læste
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen