Asylcenter må hyre vagter: Asylansøgere går amok ved afslag

Både hærværk og voldsomme verbale udbrud skaber problemer på sønderjysk asylcenter

Dette foto er ikke taget til den aktuelle artikel. Arkivfoto: Per Rasmussen.
Dette foto er ikke taget til den aktuelle artikel. Arkivfoto: Per Rasmussen.

Et asylcenter i Uge ved Aabenraa har været nødt til at ansætte vagter på grund af aggressive asylansøgere, der går amok og begår hærværk, når de får afslag på asyl.

Jv.dk beretter, at politiet flere gange indenfor de seneste måneder har nødt til at rykke ud til asylcentret, fordi der har været problemer med beboerne. Det drejer sig typisk om hærværk.

- Vi har haft brug for politiets hjælp fem-seks gange i løbet af de sidste par måneder, og det er mere end på de andre centre, siger Erik Blume Jepsen, afdelingsleder for de fire asylcentre, som Tønder Kommune driver, skriver jv.dk.

Som konsekvens har asylcentret i Uge siden sidste uge haft døgnvagter.

Midlertidig foranstaltning
- Det er det eneste center med vagter, og der er tale om en midlertidig foranstaltning, der skal skabe tryghed for beboere og medarbejdere, siger Erik Blume Jepsen.

Når problemet med hærværk er vokset, så skyldes det især at klientellet på centeret har ændret sig. Tidligere boede der primært syrere på stedet og sagsbehandlingen for dem var kort. Samtidig fik de fleste bevilget en midlertidig opholdstilladelse.

- Nu har vi op til 18 forskellige nationaliteter boende, sagsbehandlingstiden er blevet længere, og langt flere får afslag, siger Erik Blume Jepsen.

Der er ikke kun problemer med hærværk. Medarbejderne oplever også verbale udbrud af ren frustration efter et afslag, skriver jv.dk.

Der bor 120 asylansøgere på centeret i Uge. Der er fem medarbejdere på asylcenteret.