Atleter får psykologhjælp efter fund af skjult kamera

De danske orienteringsløbere har oplevet et stort tillidsbrud, siger deres forbundsformand

Maja Alm er tredobbelt verdensmester i orienteringsløb.
Hun har også deltaget i Europamesterskaberne i Tjekkiet. Det vides dog ikke, om det var i hendes rum det skjulte kamera blev fundet. (Polfoto)
Maja Alm er tredobbelt verdensmester i orienteringsløb. Hun har også deltaget i Europamesterskaberne i Tjekkiet. Det vides dog ikke, om det var i hendes rum det skjulte kamera blev fundet. (Polfoto)

Det er en påvirket trup af danske orienteringsløbere, der søndag er kommet hjem fra EM i Tjekkiet. Lørdag oplyste Dansk Orienterings-Forbund, at en leder var sendt hjem for at filme kvindelige udøvere i smug i bade- og sovesituationer.

- Det er klart, at udøverne er påvirket af situationen. Det er et stort tillidsbrud, de har oplevet, siger formand for Dansk Orienterings-Forbund Michael Sørensen.

- Vedkommende var tilknyttet holdet. Og alle, der er tilknyttet holdet, har et betroet forhold til udøverne. Det er klart, at så har vi nogle forventninger til, hvordan man omgås.

Se også: Dansk landsholdsleder erkender at have filmet kvinder i bad

Forbundet ønsker ikke at oplyse om de videre handlinger ud over, at der er indleveret en politianmeldelse mod manden og man nu vil lade efterforskningen gå sin gang.

- Lige nu har vi fokus på at være sikre på, at alle i den her kedelige situation bliver behandlet ordentligt. Vi er ikke interesseret i, at et navn kommer ud, fortæller orienteringsformanden.

Michael Sørensen oplyser, at også de mandlige udøvere får mulighed for at få psykologhjælp.

- Vi er så heldige, at de sportslige resultater, gør, at vi har et tæt samarbejde med Team Danmarks sportspsykolog, der derfor har et meget fortroligt forhold til udøverne. Han er rigtig tæt på, så der bliver taget godt hånd om alle, siger formanden.

- Det er hele holdet, der er påvirket. Det er klart, at nogle er mere påvirket end andre. Men det er det samlede hold, der er af sted, og derfor også det samlede hold, der har mulighed for at vende det med sportspsykologen.

Se også: Skjult kamera fundet på atleters rum: Dansk landsholdsleder sendt hjem

Orienteringsløberne gennemførte lørdag deres løb og kom hjem fra Tjekkiet med to medaljer. Dermed opfyldte løberne den sportslige målsætning - hjemsendelsen af lederen til trods.

18 kommentarer
Vis kommentarer