Australien: Derfor vil vi dræbe to mio. katte

Brigitte Bardot har fået åbent brev fra Australien i slag om aflivning af to millioner katte

En højtstående australsk embedsmand har i et åbent brev til den franske filmstjerne Brigitte Bardot og den britiske musiker Steven Patrick Morrissey forsvaret en plan om at aflive to millioner vilde katte.

Både Bardot og Morrissey har kritiseret beslutningen, men Australiens kommissær for Truede Dyrearter, Gregory Andrews, siger, at det har afgørende betydning, at kattene forsvinder.

- Kattene truer med at udrydde over 120 arter, og det vil være en vigtig beskyttelse af hele Australiens oprindelige dyreliv, hvis planen gennemføres. Vores oprindelige arter er simpelt hen ikke udstyret til at leve side om side med vilde katte, skriver kommissæren.

Han siger, at der i dag er omkring 20 millioner vilde katte i Australien, og at de lever af små pattedyr, fugle, krybdyr, fisk og insekter.

- Hver kat spiser fem dyr dagligt. Mindst 27 arter har de været med til at udrydde, og de truer yderligere 120, hedder det.

- Kattene er tsunamier af vold og død for landets oprindelige dyrearter, har den australske miljøminister, Greg Hunt, udtalt til den australske tv-station ABC.

Morrissey har beskyldt Australien for "at gå for langt ud i idioti" med planen om at aflive to millioner vilde katte over fem år.

Planen støttes af større miljøorganisationer, skriver Gregory Andrews i sit åbne brev.

Bardot skriver i et åbent brev til det australske miljøministerium, at planen er "skandaløs".

Katte kom til Australien med de europæiske nybyggere. Kolonier med vildkatte begyndte at eksistere i midten af 1800-tallet.

Blandt de arter, som er uddøde, er en ørkengrævling og en langøret, hoppende mus. De var begge unikke for Australien. Over 10 procent af landets dyrearter er udryddet efter europæernes ankomst for to århundreder siden.

Myndighederne har sagt, at kattene vil blive aflivet humant.

Dyreværnsforeningen Peta siger, at masseaflivninger af dyr altid har været ineffektive, og myndighederne er blevet opfordret til i stedet at gøre noget ved kattenes forplantningsevne.

46 kommentarer
Vis kommentarer