Annonce:
Annonce:

Autoredder i opråb til bilister: Sænk farten, vi springer for livet

Det er farlig at hjælpe nødstedte bilister. Ny undersøgelse viser, at 64 % af redderne måtte springe til siden for ikke at blive ramt af bilist

Autoredder Benjamin Zabell er en af dem, der er træt af at springe for livet. Video: TV Syd
Annonce:
Følg Samfund

Når der sker en ulykke på for eksempel motorvejen, sendes redningsfolk ud for at hjælpe de nødstedte bilister og få fjernet havarerede biler fra vejen. Men det er ikke altid et helt ufarligt arbejde, viser en ny undersøgelse, som SOS Dansk Autohjælp og Rådet for Sikker Trafik har gennemført blandt 273 reddere.

Tallene er bekymrende og vigtig læsning for bilister – også her i landsdelen, hvor uopmærksomhed har kostet dyrt. Fra 2011 til 2015 har henholdsvis 30 personer i Sydøstjylland og 25 personer i Syd- og Sønderjylland mistet livet på grund af uopmærksomhed.

Annonce:

Næsten en tredjedel har været indblandet i uheld
Næsten hver tiende (ni procent) af autoredderne fortæller, at de selv er blevet ramt af en uopmærksom bilist. Hele 28 % af redderne siger, at de har fået påkørt deres afspærringsmateriel, og seks procent af redderne har fået påkørt deres redningskøretøj.

- Vi tager på arbejde hver dag og satser på at komme hjem igen til vores familier. Vi oplever hver gang, vi er på en motorvej, at bilisterne kører for tæt på, fortæller autoredder Benjamin Zabell til TV SYD.

I undersøgelsen siger 64 % af redderne hos SOS Dansk Autohjælp, at de inden for det seneste år har været i en farlig situation, hvor de måtte springe til siden eller flytte sig hurtigt, så de ikke blev ramt af en uopmærksom bilist. Blandt redderne siger otte ud af ti, at de har oplevet det flere gange inden for det seneste år.

Annonce:

Undersøgelsen vækker bekymring
- Når man har øjne og fokus på andet end trafikken i blot få sekunder, så udgør man en stor risiko for sig selv og andre på vejen. Man reagerer langsommere, hvis der opstår en kritisk situation eller opdager måske for sent, at der er kø forude eller redningsfolk, som arbejder på vejen. Det er vigtigt, at flere holder fokus på trafikken, når de sidder bag rattet, siger Lisbeth Sahl, der er seniorprojektleder i Rådet for Sikker Trafik. Du kan læse meget mere om undersøgelsen på Rådet for Sikker Trafiks hjemmeside.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Støjbergs første politiske udspil er at ramme folk i den tredje verden
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: