Annonce:
Annonce:

Avis: Endnu en fremmed ubåd er blevet set i svensk farvand

Et halvt år efter den store ubådsjagt i Stockholms skærgård, blev endnu en fremmed ubåd set

Annonce:
Følg Samfund

De svenske forsvarsmyndigheder har endnu engang mistanke om, at fremmede magter har været på spiontogt i svensk farvand med en ubåd.

Under en flådeøvelse i skærgården ved Stockholm i foråret 2015 bemærkede personellet på et overfladefartøj et ubådperiskop bryde vandoverfladen i få sekunder, men man antog, at det var en svensk ubåd, der deltog i øvelsen, der i øvrigt gik ud på at træne angreb på netop ubåde.

Men det var det ikke, konkluderer Försvarsmakten, det svenske forsvar, ifølge centralt placerede kilder, som avisen Dagens Nyheter har talt med.

Ved en kontrol af den hidtil hemmeligholdte episode viste det sig nemlig, at der ikke befandt sig nogen svenske ubåde på den præcise position på det givne tidspunkt.

Svenske ubåde registrerer hele tiden sin position i sine datasystemer, altså præcis hvor de befinder sig. Försvarsmakten har derfor let kunnet konkludere, at der ikke var tale om et svensk undervandsfartøj.

Hændelsen klassificeres af forsvaret som en "sandsynlig ubåd", der er det næsthøjeste trin på en sekstrinsskala, og derfor er den svenske regering blevet orienteret.

For at en observation kan klassificeres som en etter på skalaen, skal en ubåd i praksis gå på grund, som det var tilfældet med en sovjetisk ubåd i 1981.

Registreringen af ubåden i foråret 2015 skal ikke forveksles med en lignende episode i Stockholms skærgård i oktober 2014, hvor svenskerne fik mistanke om, at en fremmed - måske russisk - ubåd huserede i Stockholms skærgård. Det svenske forsvar jagtede ubåden, men fandt den aldrig.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Politikerne taler og taler, mens sundhedsvæsenet er tæt på sammenbrud
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: