Avis: Norwegian vil ramme 700 piloter

Norwegian vil tage drastisk skridt for at få skovlen under flere hundrede genstridige piloter, siger kilde

Chefen for flyselskabet Norwegian, Bjørn Kjos, er parat til at erklære datterselskabet Norwegian Air Norway konkurs og på den måde få afsluttet den igangværende konflikt med selskabets næsten 700 piloter.

Det siger en centralt placeret kilde til den norske erhvervsavis Finansavisen.

Ved at lade selskabet gå konkurs regner Norwegian med at slippe af med 200 piloter, fortæller kilden. De resterende cirka 500 piloter vil blive tilbudt ansættelse via en bemandingsvirksomhed.

Forhandlingerne mellem de skandinaviske piloter i Norwegian Air Norway og ledelsen stødte på grund i weekenden. Parterne kan ikke blive enige om løn, pension og forsikringsforhold.

Norwegians ledelse mener, at selskabet ikke kan være konkurrencedygtigt som følge af for høje omkostninger i Skandinavien.

Hvis ledelsen lader selskabet gå konkurs vil samtlige 700 piloter, hvoraf 100 er danskere, miste deres job.

- 500 af disse vil blive tilbudt en ny kontrakt i bemandingsselskabet OSM Aviation. De øvrige må finde sig et andet job, siger kilden til Finansavisen.

Pilotforeningen Norwegian Pilot Union har ifølge avisen Dagbladet søndag aften advaret sine medlemmer om, at ledelsen i Norwegian overvejer at lade datterselskabet gå konkurs. Beslutningen vil muligvis blive taget allerede mandag på et hasteindkaldt bestyrelsesmøde.

Videre bliver piloterne advaret om, at de vil blive tilbudt ansættelse i OSM Aviation, der lejer mandskab ud til flyselskaber. De strejkende Norwegian-piloter bliver på det skarpeste frarådet at skrive under på en kontrakt med OSM.

Den administrerende direktør for OSM Aviation, Esben Høiby, vil hverken be- eller afkræfte de forskellige oplysninger.

OSM Aviation blev oprettet i 2014 og er en såkaldt udløber af OSM Maritime, der i flere år har lejet mandskab ud til shippingbranchen. OSM Aviation udlejer allerede personale til Norwegian i Spanien og USA.

3 kommentarer
Vis kommentarer