Avis: Politifolk flyttet på grund af Tibetsag

Rigspolitiet bekræfter, at to politifolk midlertidigt er flyttet til andre politikredse, men ikke hvorfor

(Foto: Michael Stub)
(Foto: Michael Stub)

Tibetsagen har fået konsekvenser for ledende politifolk i Københavns Politi, erfarer B.T.

Ifølge avisens oplysninger er ledende politiinspektør Mogens Lauridsen blevet forflyttet fra Københavns Politi til Københavns Vestegns Politi. Derudover er en vicepolitikommissær og en politikommissær, der var indsatsleder hos Københavns Politi, også blevet forflyttet.

Her pågriber politiet fredelige demonstranter med tibetanske flag i Kongens Have i 2012. (Foto: Michael Stub) Samfund - 2. okt. 2015 - kl. 14:09 To politiledere anmeldes for løgn i retten i Tibetsagen

Flytningerne skal være sket med virkning fra tirsdag.

Hos Københavns Politi ønsker kommunikationschef Mads Jensen ikke at kommentere oplysningerne, men henviser til Rigspolitiet.

Her siger kommunikationskonsulent Thomas Kristensen, at to medarbejdere fra Københavns Politi midlertidigt er blevet flyttet til andre politikredse.

Se også: Tibet-sag kan svække tilliden til politiet

Rigspolitiet ønsker ikke at sætte navn på, hvem der er tale om.

Det er heller ikke muligt at få bekræftet, at flytningerne har med Tibetsagen at gøre, og om de er midlertidige på grund af de undersøgelser, som Den Uafhængige Politiklagemyndighed og en undersøgelseskommission skal lave af politiets skiftende forklaringer og løgne over for Folketinget i sagen.

Her pågriber politiet fredelige demonstranter med tibetanske flag i Kongens Have i 2012. (Foto: Michael Stub) Dansk politik - 2. okt. 2015 - kl. 10:39 Tibet-skandale eksploderer: Operationsbefaling skulle fjerne folk fra Kinas præsident

9 kommentarer
Vis kommentarer