Avis udstiller Tyrkiets præsident som vred abe

Den mest læste hollandske avis De Telegraaf havde mandag den tyrkiske præsident på forsiden - denne gang afbilledet som en vred abe

I weekenden blev en hollandsk journalist anholdt i Tyrkiet efter angiveligt at have fornærmet Tyrkiets præsident. Mandag kom De Telegraaf med dette modsvar.
I weekenden blev en hollandsk journalist anholdt i Tyrkiet efter angiveligt at have fornærmet Tyrkiets præsident. Mandag kom De Telegraaf med dette modsvar.

Den populære avis De Telegraaf reagerer nu på weekendens anholdelse af en hollandsk journalist i Tyrkiet.

Den kvindelige journalist, Ebru Umar, blev anholdt efter angiveligt at have fornærmet den tyrkiske præsident Recep Erdogan i sine artikler og på sin Twitterprofil.

På mandagens forside kunne man derfor se en karikaturtegning af den udskældte præsident afbilledet som en abe, der kvaser den anholdte journalist, underforstået også ytringsfriheden.

Det skriver det engelske medie Independent.

Tegningen har fået titlen 'Erdogans lange arm', og det er da heller ikke første gang, at Tyrkiet blander sig i kritik af præsidenten.

Krimi Hollandsk journalist anholdt i Tyrkiet for Erdogan-kritik

For nylig læste en tysk komiker et digt op, hvori han anklagede præsident Erdogan for blandt andet at deltage i dyresex og se børneporno.

En tysk lov gør det muligt at retsforfølge borgere, der fornærmer udenlandske statsoverhoveder. Dermed risikerer komikeren at blive idømt op mod tre års fængsel.

Politik Den dag Merkel nedlagde sig selv

Både Tyskland og Holland planlægger dog at fjerne den omdiskuterede lov.

I Erdogans tid som præsident har den tyrkiske regering retsforfulgt mere end 2000 personer for angiveligt at fornærme landets statsoverhoved.

Samfund Tyrkisk angreb på grov komiker får europæiske sind i kog

21 kommentarer
Vis kommentarer