Annonce:
Annonce:

Avis: Viruskrisen i Storbritannien vil vare til foråret 2021

Op mod 80 procent af briterne ventes at blive virussmittet i løbet af det næste år, viser et myndighedsnotat

Coronaviruskrisen i Storbritannien kan angiveligt vare frem til foråret 2021. Her ses fodboldfans under en kamp mellem Halifax Town og Ebbsfleet Town lørdag. Foto: Phil Noble/Reuters
Coronaviruskrisen i Storbritannien kan angiveligt vare frem til foråret 2021. Her ses fodboldfans under en kamp mellem Halifax Town og Ebbsfleet Town lørdag. Foto: Phil Noble/Reuters
Annonce:
Følg Samfund

Coronavirusepidemien i Storbritannien vil vare frem til foråret 2021. Samtidig ventes fire ud af fem briter at blive smittet med coronavirusset.

Det skriver den britiske avis The Guardian søndag aften.

Avisen citerer det, der omtales som et hemmeligt notat fra Public Health England (PHE) i en orientering til ansatte ved de britiske sundhedsmyndigheder (NHS).

- Op mod 80 procent af befolkningen ventes at blive smittet med Covid-19 i løbet af de næste 12 måneder, mens op mod 15 procent (7,9 millioner mennesker) kan få brug for indlæggelse, står der i notatet.

Covid-19 er navnet på sygdommen, som det nye coronavirus fra 2019 forårsager.

Det er første gang, at sundhedsmyndighederne med ansvar for at håndtere coronavirusset i Storbritannien erkender, at de forventer, at virusset vil være i omløb i op til 12 måneder.

Det er ligeledes første gang, at myndighederne erkender, at coronavirusset vil medføre et allerede hårdt presset sundhedsvæsen en ekstra stor byrde.

Professor Chris Whitty, der er den britiske regerings øverste rådgiver inden for sundhed, har tidligere omtalt ovenstående tal som det værst tænkelige scenarie. Han vurderer, at det reelle antal smittede samt antal indlæggelser vil blive langt lavere.

I orienteringen til NHS står der, at det imidlertid er ventet, at fire ud af fem - altså 80 procent af befolkningen - vil blive smittet med virusset.

Ifølge en opgørelse fra Johns Hopkins University i Baltimore, USA, natten til mandag dansk tid er 1395 mennesker bekræftet smittet med coronavirus i Storbritannien.

Af disse er 35 personer døde, mens 21 er erklæret raske igen.

Opgørelsen dækker ikke over eventuelle mørketal.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er uforståeligt, at Pytlick er hoppet på den saudiske sportswashing-vogn

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: