Bådflygtning: Jeg har stadig mareridt over babyernes skrig

Abel Kidan fra Eritrea krydsede Middelhavet sidste år. Han og 300 andre blev efterladt midt på åbent hav, og det lykkedes først efter fem dage at nå den italienske kyst. Undervejs så han en anden overfyldt båd synke. Skrigene fra de druknende børn plager ham stadig om natten

Mareridt fra flugten over Middelhavet hjemsøger stadig Abel Kidan.

- Jeg har stadig mareridt, og det er babyskrig, jeg hører.

Abel Kidan er helt rolig, når han fortæller, men i øjnene ser man fortvivlelsen. Søndag da nyheden kom om mindst 700 menneskers død i Middelhavet, dukkede minderne og tankerne op igen. Abel Kidan tog samme tur fra Libyen til Italien, som de flygtninge, hvis liv sluttede ude på havet mellem Afrika og Europa.

-Vi så båden gå ned, og vi kunne ikke gøre noget for at hjælpe dem, fortæller han i et interview på Ekstra Bladet TV.

Han var ligesom tusindvis af andre på flugt fra diktaturet i Eritrea. Han fortæller om, hvordan menneskesmuglerne tog deres penge og blot gennede dem om bord som dyr på både, der slet ikke var beregnet til så mange mennesker.

- Vi kunne ikke vende om. Det var for sent, da vi først var kommet i smuglernes hænder.

Abel Kidan blev den, der sejlede båden frem til Italien, efter at smuglerne havde efterladt de mange flygtninge til deres egen skæbne midt på åbent hav. Han havde intet begreb om at sejle, men det lykkedes. I dag har han fået asyl i Danmark og flytter snart fra asylcenter til en bolig i Ringsted.

Se også: Australien: Vend flygtningebåde om - det virker

Selvom oplevelserne fra flugten vil martre ham altid, så er han ikke et sekund i tvivl om, at han gjorde det rigtigt.

- Man har ikke et valg, når først man er flygtet ud. Så er en sejlads over Middelhavet måske det bedste af alle muligheder. Og derfor tager folk risikoen.

Hør Abel Kidans historie her:


Hør hvad Abel Kidan mener om det politiske aspekt og Europas rolle i problemstillingen med de mange flygtninge, der hvert år forsøger at krydset Middelhavet, her:

Se også: Mærsk-chef: Bådflygtninge-krise er en tragedie uden lige

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere