Baby af transseksuel den første i verden med 'køn ukendt' i sit sygesikringsbevis

Fagre nye verden - den canadiske trans-forælder Kory Doty ønsker ikke at sætte køn på sin baby, før babyen selv er voksen nok til at udtrykke, hvad den selv ønsker at være

Følg Samfund

Den canadiske Kori Doty er et menneske, der beskriver sig selv om en transforælder, det vil sige en forælder, der er transkønnet. Kori Doty beskriver også sig selv som ikke binær trans. Det vil sige, at han/hun hverken betragter sig selv om en mand eller en kvinde. Derfor ønsker Kori Doty også, at hans/hendes lille nu 8 måneder gamle baby skal leve i lykkelig uvidenhed omkring sit køn, indtil barnet er gammel nok til selv at udtrykke, hvad den selv ønsker at være.

Kori Doty ønsker simpelthen, at hans/hendes baby Searyl Atli's køn ikke skal figurere i nogle af de officielle dokumenter, der skal udfærdiges i forbindelse med babyens liv. Det skriver det canadiske medie CBC.

Og det er faktisk lykkedes for Doty at få de canadiske myndigheder til at udfærdige et sygesikringsbevis til den lille baby, hvor der under 'køn' bare står et stort 'U', der står for 'ukendt'. Altså en baby med et ukendt køn. Og det er angiveligt første gang nogensinde i verden, at det er sket, skriver CBC. 

Her man ses, at Kory Dotys baby har fået betegnelsen 'U' på sit sygesikringskort ud for rubrikken køn. U-et skal betegne, at kønnet på barnet er ukendt. (foto: privatfoto)
Her man ses, at Kory Dotys baby har fået betegnelsen 'U' på sit sygesikringskort ud for rubrikken køn. U-et skal betegne, at kønnet på barnet er ukendt. (foto: privatfoto)
 

Beskriver sin baby i flertal
En lille interessant detalje er også, at Kori Doty ikke ønsker at beskrive sin baby med et grammatisk entals-ord, men i stedet omtaler sin baby Searyl med flertals-ordet 'dem' - angiveligt fordi han/hun mener, at babyen på et eller andet plan både er en mand og en kvinde - altså to personer.

- Jeg betragter 'dem' som en baby, og jeg forsøger at give 'dem' al den kærlighed og støtte til at udvikle sig som en hel person, så 'de' kan komme væk fra de restriktioner, der ligger indenfor 'drenge-boksen' og 'pige-boksen, fortæller Doty til CBC.

Ønsker også en dåbsattest uden kønsbeskrivelse
Men kampen er slet ikke overstået endnu for Doty, der åbenbart er en inkarneret og stædig transperson. Han/hun har nemlig lige siden babyen blev født i november måned forsøgt at få myndighederne i staten British Columbia i Canada til at udfærdige en dåbsattest, hvor det også skal fremgå, at babyens køn er 'ukendt'. Men så langt har myndighederne dog ikke villet strække sig. De godkendte altså kun på babyens sygesikringskort, at kønnet er 'ukendt'.

Ifølge Dotys advokat barbara findlay (der ikke ønsker sit navn stavet med store bogstaver) bliver der kun udstedt dåbsattester med mandligt eller kvindeligt køn netop nu i British Colombia. Men i staten Ontario er man i øjeblikket ved at overveje, om man skal indføre et tredje non-binært køn i officielle dokumenter.

Herunder ses et billede af Kori Dotys under hans/hendes graviditet.

 

 

      

 

 

 

  

Seneste nyt

Ekstra Bladet har givet statsministeren en lys idé

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.