Annonce:
Annonce:

Baby døde af et kys: Nu advarer forældrene

Lille Mariana nåede kun at blive 18 dage gammel, før hun døde af meningitis

Annonce:
Følg Samfund

Mariana Sifrit nåede kun at blive 18 dage gammel. Hun døde tirsdag formiddag efter at have ligget syg med viral meningitis i over en uge. Sygdommen skulle angiveligt være blevet overført til den lille pige via et velmenende kys.

Det skriver CNN.

Denne måned skulle have været den lykkeligste nogensinde for Shane og Nicole Sifrit. Både fordi deres første barn sammen kom til verden, og fordi de skulle giftes. Men den 7. juli, blot to timer efter parret havde sagt 'ja' til hinanden, startede det, der skulle vise sig at blive en tragedie. Deres lille baby, som var blevet født den 1. juli, var nemlig blevet alvorligt syg.

- Hun var stoppet med at trække vejret, og alle hendes organer var ved at stå af, forklarer 33-årige Nicole Sifrit.

Straks skyndte forældrene sig på hospitalet med hende. Her prøvede lægerne alt for at redde Mariana, der havde fået viral meningitis fra et kys.

Annonce:

Almen virus, dødelig sygdom
I første omgang skulle kysset have givet Mariana HSV-1, som er den herpes-sygdom, der giver forkølelsessår. I nogle få tilfælde kan virusen udvikle sig til viral meningitis, som ifølge CNN får vævet omkring hjernen og rygraden til at blive betændt.

Selvom HSV-1 er en meget almindelig sygdom, så er det sjældent, den udvikler sig til meningitis. Dog er babyer, som er under en måned gamle, og andre med svækket immunforsvar særligt udsatte ifølge Dr. Tanya Altmann, som CNN har talt med.

Shane og Nicole Sifrit blev begge testet negativ for virusen, men lægerne var overbeviste om, at den måtte være kommet fra en af de mange personer, der var kommet forbi for at hilse på den nyfødte pige.

'Hvil i fred, søde engel'
Tirsdag kunne den lille pige ikke længere, og hun måtte sige farvel efter blot 18 dage i verden.

- Hun lider ikke længere, og hun er nu med Gud, skrev hendes mor i et hjerteskærende opslag på Facebook.

- I hendes 18 dage lange liv gjorde hun et stort indtryk på verden, og vi håber, at hendes historier kan redde andre nyfødte børns liv. Hvil i fred, søde engel.

Annonce:

Under hele forløbet har Nicole Sifrit delt billeder og informationer om Mariana på Facebook til skræk og advarsel for andre forældre med nyfødte børn. Det har været hendes ønske at sprede advarslen om den sygdom, der for hendes lille datter blev dødelig, og mange har fulgt med.

Mange har sendt deres kærligste tanker afsted mod familien undervejs, og nogle har sågar oprettet en 'Go Fund Me'-indsamling, som kunne hjælpe familien med at betale de mange hospitalsregninger.

Forældre ville skjule drab: Her står mor på bussen med sin døde baby

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Regeringen har en regnemaskine, der forudsiger alt
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: